Mihrican Deniz

Mihrican Deniz

Mail: kenthaberr@gmail.com

Dümeni neden bıraktınız sayın başkan?

31 Mart Pazar günü yapılacak seçimler için takvim işlemeye devam ediyor. Son olarak seçime girecek siyasi partiler, ilçe seçim kuruluna meclis üyesi aday listelerini teslim ettiler.

Merakla beklenen meclis üyesi aday listeleri, seçim kurullarına teslim edilene kadar sanki seçim sonuçları açıklanıyor gibi heyecanla beklendi. Adaylık bekleyen kimi isimler listeye girerken, kimileri de liste dışı kaldılar.

Meclis üyelerinin seçimi en az belediye başkanı kadar önemli bir seçimdir. Belediye başkanı seçtiği kişiler ile birlikte ilçeyi yönetir. Muhalefet ise bu üyeler tarafından denetleme görevini üstlenir.

Meclis üyeliği gerçekten önemli bir unsundur. Demokrasinin gereğidir. Ve üzerinde durulması gereken bir konudur. Bu yüzden biz gazeteciler, partilerin meclis üyesi listelerini dikkatle izleriz. Edindiğimiz izlenimleri de sizlerle paylaşırız...

İşe CHP Esenyurt ile başlayalım

Şimdi Esenyurt özelinde Cumhuriyet Halk Partisi meclis üyesi listesinden edindiğim izlenimleri paylaşmak istiyorum. Ak Parti listesini de gelecek hafta gündeme alacağız.

CHP’nin Esenyurt Belediyesi meclis üyesi listesini görünce gerçekten şaşırdığımı bilmenizi isterim. İlçe Başkanı, Kadın Kolları Başkanı ve Gençlik Kolları Başkanı’nı topyekün listede görünce şaşkınlığım iki katına çıktı.

Bu pek rastlanılmayan durum karşısında ilçe başkanı Ali Gökmen’le görüştüm. Kendisinin ifadesiyle, ‘Yönetim Kurulu arkadaşlarım ve partimizin yetkili organları, bu yönde bir karar aldı. Hiç aklımda olmadığı halde böyle bir gelişme yaşandı’ dedi.

Ali Gökmen’i severim. Başarılı bir siyasetçidir. Gençlik kolları ile başlayan siyasi kariyeri kendisini ilçe başkanlığına kadar taşıdı. Başarılı bir ilçe başkanlığı sürdürdü. Özellikle belediye başkan adayının belirlendiği günlerde süreci çok güzel yönetti. Ve dediği gibi de Esenyurt içinden bir aday çıkarttılar. Buraya kadar her şey güzeldi. Ta ki meclis üyesi listesinde adını görene kadar....

Partiyi seçime kim götürecek?

Ne kadar baskı, ne kadar teklif edilirse edilsin bu durum olmamalıydı. Siz zaten doğal olarak grup başkanısınız. Listede yer almanız partilileriniz tarafından elbette ki kabul görecek bir durum değil. Partinizi seçime siz götürecektiniz. Dümeni bırakıp, gitmek niye? Dolayısıyla bu konuda meclis üyesi adaylarının da yaptığı eleştirilere göğüs germek zorundasınız. Bunun yanı sıra gençlik kolları ve kadın kolları başkanlarının aday olması ilçeyi tamamen boşaltmak olmuyor mu?

Emekçi partililerin hakkı yenmiyor mu?

Diğer bir konu ise AK Parti’den son dakika transfer edilen meclis üyeleri... Bu duruma elbette ki şöyle bakılabilir; ‘AK Parti’den oy getirecekler neden yazmayalım?’

Ben ise olaya şöyle bakıyorum; Bu arkadaşlar partinize emek verenlerin hakkına girmiyorlar mı? Zaten partilileriniz bu hususta dertliler. CHP’den meclis üyesi seçilip, sonra saf değiştirenleri henüz sindiremişken, şimdi bu durumu nasıl içlerine sindirsinler?

Ayrıca Ak Parti’den istifa edenlerin meclis üyeliği beklentisi içinde olmadıkları beyanları varken, ne oldu da listede yer aldılar? Bu istifaların, meclis üyesi listelerinin hazırlandığı günlere denk gelmesi de oldukça manidar değil mi?

Bu eleştirilerimin dışından hakkını teslim etmek istediğim bir de husus var. Listenin Esenyurtlulardan oluşması takdir edilecek kadar önemli benim için. CHP açısından da bu bir avantaj.