Mihrican Deniz

Mihrican Deniz

Mail: kenthaberr@gmail.com

Kadir Çakır Erzurumlu olduğuna pişman oldu

Yılan hikâyesine dönen Ak Parti Esenyurt ilçe başkanlığı seçimlerinde bir türlü nihai sonuca ulaşılamadı.

Biliyorum okurlarımız Kadir Çakır meselesinden çok sıkıldılar ama ne yapalım, dönüp dolaşıyor mesele Kadir ağabeye geliyor. Burada benim hiç suçum yok...

Hatırladığınız üzere geçenlerde bir yazı kaleme almış ve ‘Kadir Çakır’ı size yedirtmem’ demiştim. Orada vermek istediğim mesaj; ‘İşin zor Kadir ağabey seninle yıldızımız barışmadı ama ben mazlumun yanındayım senin yanındayım bilesin’ idi.

Filmi başa sardığımızda en başından beri Sayın Çakır’ın şahsıyla alakalı bir sıkıntı olmadığını sadece geliş yönteminin yanlış olduğunu belirtmiştim.

Yaklaşık olarak 6 aydır 'yeni ilçe başkanımız' diyerek sahaya sürülen ve yoğun bir çalışma programı içine itilen bir kişi, ister istemez bir havaya girerdi. ‘Ben başkanım, çekilin önümden’ ifadelerinden de anlaşılacağı üzere Kadir Ağabey'de bu havaya girmişti. Üstelik ortada henüz bir kongre tarihi bile yokken.  

Her şey günlük gülistanlık giderken, önce Erzurumlu Ali Murat Alatepe'nin Başkan olarak seçilmesi ardından Ak Parti İstanbul il başkanının değişmesi. Tüm bunlar Kadir ağabey için rüzgarın terse döndüğünün ilk işaretleri idi.

 

Kendini Ak Parti Esenyurt teşkilatına yeni yeni kabullendiren Kadir Ağabey, belki de hayatında ilk defa memleketinin Erzurum olduğuna pişman olmuş olabilir. Çünkü Kadir Ağabey, asıl darbeyi Erzurumlu olmasından yedi. O kadar koşuşturmaca, o kadar emek, o kadar uğraş boşa gitti. Resmen bizim Kadir Çakır’ı harcadılar.

Peki bu iş nasıl buraya geldi birazda onu irdelemek gerekir.  %100 olmasa da bu işin suçluları mevcut ilçe başkanı Şenay Değer ve 'git çalış aday sensin' diyenlerdir. Kongre tarihi belli olmadan adamı sahaya sürerseniz, arkasından her yere iterseniz bu tip bir sonuçla da karşılaşmanız kaçınılmaz olur. Henüz kongre bile yapılmadan Çakır’a oda tahsis etmeler, sanki Ak Parti'de eş başkanlık sistemi varmış gibi uygulanan protokoller... Pek fazla örneğini görmediğimiz bu durum elbette Kadir Çakır’ın hevesini 10’a katlamış oldu. Amma velâkin Cumartesi günü alınan kararla resmen 10. kattan aşağıya attılar kendisini. Yazık oldu.

Şimdi ne olacak bilinmez... Başka adaylar çıkar, yeniden bir temayül... Efendim yeniden aday yoğunluğu derken hayda onları beğenmedik... Biz size bunu gönderdik diyerek ortalık yeniden toz duman olur... Demokratik seçim, demokratik yarış böyle mi olur?

İşin özüne döndüğümüzde Kadir Çakır defteri böylece kapanmış oldu. Kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Bundan sonraki süreçte en büyük görev Şenay Değer’e düşüyor. Kadir Çakır konusunda büyük bir hataya sebebiyet veren Şenay Değer, bakalım bu işin içinden nasıl çıkacak!