Mihrican Deniz

Mihrican Deniz

Mail: kenthaberr@gmail.com

Medya’nın gücü

Meclis’in bombalandığı, Genelkurmay Başkanı’nın rehin alındığı, gencecik insanların öldüğü, örneğini hiç görmediğimiz, hiç yaşamadığımız, bir daha da yaşamamayı dilediğimiz korkunç bir geceden geçtik…

Çok şükür ki aziz milletimizin, devlet büyüklerimizin, darbeye karşı olan askerimiz ve polislerimizin sayesinde, bu kâbus dolu gece, sabahın ilk saatlerinde bertaraf edilmiş oldu.

Bu alçak girişime karşı ilk olarak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın hakkını teslim etmek gerek. İlk andan itibaren paniğe kapılmadan darbeye karşı çıkarak, insanları meydanlara çağırarak ve bunda da başarılı olarak darbe girişimine karşı en etkili vuruşu yaptı.

Darbecilerin kaybetmesinde bir diğer önemli husus ise medyanın cesurca yaptığı darbe karşıtı yayınlar oldu. Dakikaların bir birini kovaladığı o gece, Marmaris'te bulunan Cumhurbaşkanı’nı canlı yayında konuşmasını sağlayan CNN Türk'un Ankara temsilcisi Hande Fırat, tarihi değiştirenler arasında yer aldı. Fırat, Cumhurbaşkanı ile irtibat kurdu. Ekran başındaki milyonlar, Cumhurbaşkanı'nın canlı görüntüsünü belki de dünyada ilk defa uygulanan bu yöntemle izlediler. Erdoğan'ın, "Meydanlara hakim olun" talimatını aldılar. "Ben de size katılmak için geliyorum" deyişini dinlediler ve o an karşı darbe girişimi başladı.

Darbeciler, demokrasiyi yok etmek, meclis’te bombalamak, tankla ezmek istedi. Fakat bu kez yanıldıkları bir şey vardı. O da millettin taa kendisiydi.

Darbecilere karşı en büyük darbeyi bu kez halk gerçekleştirdi. Yıllar boyu darbe ve darbecilerden çok çekmiş olan vatandaşlar, darbeye ‘dur’ dediler. Ve böylelikle darbeciler kaybettiler.

Kısacası o gece halk, devlet büyükleri, siyasi partiler ve Sivil toplum kuruluşları, omuz omuzaydı…

Bu birlikteliğin sağlanması için de en büyük desteği medya kuruluşları verdi. Bir gazeteci olarak, medyanın ne kadar etkili bir güç olduğunu bir kez daha gözler önüne sermek istedim.

Yüce Rabbimden ülkemiz adına bir daha böyle bir olayın yaşanmamasını diliyor, bu alçak girişimde hayatını kaybeden yurttaşlarımıza rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.