Mihrican Deniz

Mihrican Deniz

Mail: kenthaberr@gmail.com

Neymiş? Nüfus da önemliymiş!

3 aylık yorucu maratonun ardından 31 Mart Mahalli İdareler Genel seçimlerini geride bırakmış bulunuyoruz.

Seçilen tüm belediye başkanlarını, meclis üyelerini ve muhtarlarımızı tebrik ediyor başarı diliyorum.

Bilindiği üzere İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yapılan itirazlar sonrası sayım devam ediyor. Görünen o ki yapılan itirazlar sonucu değiştirmeyecek ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını da Ekrem İmamoğlu kazanacaktır.

Avcılar, Büyükçekmece ve Esenyurt için bakıldığı zaman Ak Parti’nin dışarıdan getirdiği adaylar ile sonuç alamadığını görmekteyiz. Sonucun böyle olacağını bu köşeden onlarca kez ifade etmiş olmanın haklı gururunu yaşıyorum. O dönem bunun aksini iddia edenlere ise bir şey demiyorum.

Esenyurt üzerinden devam edelim

Yazımıza Esenyurt özelinden devam etmek istiyorum. Zaten bir kaç hafta boyunca Esenyurt seçimleri üzerinden değerlendirmelerde bulunmaya devam edeceğim. Esenyurt’ta 15 yıl sonra iktidar CHP’ye geçmiş oldu. Kemal Deniz Bozkurt’a seçimleri kazanarak CHP’yi iktidara taşıyan isim oldu.

Seçimin kazanılmasında bir birinden önemli etkenler vardır ama bana göre en önemlisi Kemal Deniz Bozkurt’un ‘Esenyurt’un evladı’ olduğudur. Esenyurt’u tanıyan, nereye nasıl dokunacağını bilen, yaptığı analiz ve tespitlerle bu seçimi kazanan Kemal Deniz Bozkurt, kullandığı dil ve ağır başlılığı ile de gönülleri fethetmiştir.

Neymiş? ‘Nüfus değil, Nüfuz önemli’ değilmiş

Kemal Deniz Bozkurt’un seçilmesinde önemli bir etken de Göleli olması idi. Esenyurt nüfusu üzerinde bildiğiniz üzere Kars, Ardahan ve Iğdır’ın göz ardı edilemez bir ağırlığı vardır. Kars, Ardahan ve Iğdır’ın, Kemal Deniz Bozkurt özelinde kenetlenmesi sonucunda adete tek bir vücut olunmuş ve en ağır darbe buradan vurulmuştur.

Bir programda Kars, Ardahan ve Iğdırlılara seslenirken; ‘Nüfus değil, nüfuz önemli’ diyen Ali Murat Alatepe’ye, nüfusun da önemli olduğu bizzat  Kars, Ardahan ve Iğdırlılar tarafından gösterilmiştir.

Devamı haftaya...