Mihrican Deniz

Mihrican Deniz

Mail: kenthaberr@gmail.com

Partililer şokta adaylar şaşkın

Geçtiğimiz hafta AK Parti, İstanbul’da bulunan 5 ilçe başkanlığı için yeni atama gerçekleştirdi.

Esenyurt, Sultanbeyli, Zeytinburnu, Arnavutköy ve Güngören’de yapılan bu değişiklik
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın metal yorgunluğu açıklamasından sonra başladı. Bu beş ilçenin eski başkanları üç dönemdir görevlerini sürdürüyordu.
Yeni atamalar duyulur duyulmaz özellikle de İstanbul’un en gözde ve AK Parti için önemli ilçelerinden biri olan Esenyurt’ta büyük bir şok ve şaşkınlık yaşattı.

Konuya tam olarak girmeden bizim de yakinen takip ettiğimiz bu süreci kısaca özetlemek gerekirse; Ak Parti Esenyurt’un koltuğuna oturmak için adaylar ilk önce temayül yoklamasında ilçe Yönetim Kurulu ve Meclis Üyelerinin huzuruna çıktılar. Burada belirlenen 10 isim il başkanlığına davet edildi. Bu 10 isimden 3’ünün Genel Merkeze bildirileceği belirtildi. Fakat AK Parti Genel Merkezine hiç beklenmedik bir şekilde 3 farklı isim davet edildi. Nefeslerin tutulduğu bekleyişte Genel Merkez tarafından Ak Parti Esenyurt için Kadir Çakır’ın ismi telaffuz edildi.

Kadir Çakır ismine Ankara’nın onay verdiği söylentisi AK Parti Esenyurt’ta bomba etkisi yarattı. Normal şartlarda Genel Merkez’in uygun gördüğü bir isme kolay kolay kimse itiraz etmezdi. ‘Hayırlı olsun’ denir, mücadeleye devam edilirdi. Ama bu sefer hiç öyle olmadı ve olacak gibi de görünmüyor. Bana öyle geliyor ki dananın kuyruğu da tam burada kopacak.

Bilindiği üzere Ak Parti Esenyurt için Onur Şimşir, Abdullah Yılmaz ve Murat Baştürk gibi isimlerin ön plana çıktığı ve aralarından birinin seçileceği beklentisi vardı. Kadir Çakır’ın adı büyük bir sürpriz oldu. Partililer tarafından da fazla tanınmayan Kadir Çakır, Şenay Değer’in yönetiminde yer alan Gonca Babur Çakır’ın eşi ve aslen Erzurumlu…

Bunun dışında Avukat olan Çakır iddialara göre AK Parti’de farklı görevlerde bulunmuş. Lakin Esenyurt’ta bir faaliyetini benim gibi gören olmamış. Bu durum kendisi için büyük bir handikap olacak. Daha şimdiden ‘ithal başkan’ şeklinde söylemler ortaya çıkmış durumda. ‘Genel Merkez temayülde adı olmayan birini aday yapacaksa, bize niye sordu’ serzenişinde de haksız sayılmazlar. Yapılacak kongre öncesi Ak Parti Esenyurt’ta başka tepkiler de çıkacak mı şimdiden merak konusu… Günümüzde haber sitelerinde bile yabancı dizi izle ile gündem yaratan diziler paylaşılmakta. Bu diziler arasından yetişkinler için olan animasyon dizileri sevenlerimiz de sayıca epey fazla. Özellikle son dönemlerde bir çok kişinin dilinde olan dizileri Rick and Morty izle ve Death Note izle araması yaparak diziyou.com adresinde Türkçe ve İngilizce altyazı ve Türkçe dublajlı seçeneklerle izleyebilirsiniz.

Madalyonun bir diğer yüzünde ise, Sayın başkanın oluşturacağı yeni yönetim olacak. Yeni yönetim belirlenirken nelere dikkat edilecek, hangi kıstaslar ön planda tutulacak?

Buradan bakınca Ak Parti Esenyurt’ta sular kolay kolay durulacak gibi görünmüyor. Durum böyle olunca Ak Parti Esenyurt üzerine bolca köşe yazacağız anlaşılan. Haftaya görüşmek üzere…