Mihrican Deniz

Mihrican Deniz

Mail: kenthaberr@gmail.com

Şenay Değer’in hesabı tutmadı

Aylardır kamuoyunun merakla beklediği ve benim de sıkça bu köşeden gelişmelerini aktardığım Ak Parti İlçe Başkanlığı yarışında, nihaiyi sonuca gelindi.

Ortaya herkes gibi benim de ağzımı açıkta bırakan bir sonuç çıktı. Bir kez daha adı, adaylık için geçmeyen bir isim, genel merkez tarafından aday gösterildi. Yine bir sürprizle karşılaştık. AK Parti bunu gelenek haline getirdi. Sağ gösterip, sol vuruyor. Bildiğiniz gibi Ağustos ayında yapılan temayülde de aynı senaryoyu izlemiştik.

Esenyurt aday rekoru kırdı

Esenyurt, Esenyurt olalı, hiç bu kadar adayı bir arada görmemişti oysa. 30’a yakın ismin yarıştığı Ak Parti Esenyurt İlçe Başkanlığı için, 20 kişi İl Başkanlığına davet edildi. Her zaman rekorları ile anılan Esenyurt! Bir kez daha rekor kırmıştı. Çünkü hiçbir ilçeden bu kadar isim, İl Başkanlığına davet edilmemişti. Bu durum oldukça renkli bir yarışın da yaşanmasına neden olmuştu.

Zorlu sürecin ardından karar günü geldi çattı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’nın yaptığı mülakat sonrası, bomba patladı. Esenyurt Belediyesi Başkan Yardımcısı ve Meclis Üyesi Yasir Çelik’in ismi ilçe başkanlığı için telafüz edildi ve İl Başkanı Bayram Şenocak tarafından görevlendirildi.

 

Asıl yaşananlar ise bundan sonra başladı. Yasir Çelik bile yaşadığı şoku atlatamadan Esenyurt’ta kazanlar kaynamaya başladı. ‘Bu da nerden çıktı, aday olmadığı halde nasıl ilçe başkanı olur’ diye homurdanmalar kulaklarımıza kadar geldi.

Evdeki hesap çarşıya uymadı

Mevcut başkan Şenay Değer, ilçe başkanlığı yarışının en başından sonuna kadar adaylar içerisinde özellikle; Zekeriya Yılmaz, Harun Özer ve Ahmet Mutlu üzerinde duruyordu. Bu bilinen bir gerçekti. Sürekli olarak isimlerini zikrettiği bu isimler, hep ön plandaydı. Ama evdeki hesap çarşıya uymadı. Özellikle Zekeriya Yılmaz’ın, ilçe başkanı olmasını isteyen ve bunun için yoğun mesai harcayan Şenay Değer’in hesabı tutmadı. Beklemediği bu sonuç karşısında Değer’in ilk sözleri ise; ‘Şaşırdım, bana da sürpriz oldu’ demek oldu. Belediye Başkanlığı noktasında hedefini tutturan Şenay Değer, ilçe başkanlığında istediği sonucu alamadı.

Çelik’in işi zor

Bu yarışın kazananı Belediye Başkanlığı için aday olup, Ali Murat Alatepe’yi geçemeyen, Yasir Çelik oldu. Fakat geçmişte İl Başkanlığı’nda da görev yapan Trabzonlu Yasir Çelik’in işi zor. Birçok krizi içinde barındıran, uzun süreden beri suların durulmadığı Ak Parti Esenyurt’ta Yasir Çelik, neler yapacak birlikte göreceğiz.