esss

6 İlçe'de Trafik İsyanı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
6 İlçe'de Trafik İsyanı
3. köprünün yükü Mahmutbey gişelerinde birleşince trafik felç oldu. Avcılar, Halkalı, Beylikdüzü, Ispartakule, Esenyurt ve Bahçeşehir ilçeleri isyanda.

Kuzey Marmara Otoyolu ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile birlikte artık ağır tonajlı araçlar bu yoldan geçiş yapmaya başladı. Ancak bazı yollarının tamamlanmaması sebebiyle en büyük yük Mahmutbey civarının üzerine bindi. Hem Edirne-Anadolu hem de ters istikamette Mahmutbey gişelerinin olduğu bölgede yeni otoyola bağlantı yapmaya çalışan araçlar nedeniyle trafik kilitlenme seviyesinde seyrediyor.

KİLİT NOKTA MAHMUTBEY

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılmasının ardından ağır tonajlı kamyon ve TIR'lar için de yeni bir dönem başladı. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nü kullanması yasaklanan söz konusu araçlar Edirne yönünden Anadolu yönüne doğru gelirken Yavuz Sultan Selim köprüsüne ulaşabilmek için Kınalı otoban gişesinden geçerek TEM otoyolu üzerindenMahmutbey'e gelmek zorunda kalıyor.

88 kilometrelik Kınalı-Odayeri otoyolunun tamamlanmaması nedeniyle bu güzergahı kullananan ağır tonajlı araçlar, Mahmutbey gişeleri civarında zaten yoğun olan trafiği daha da arttırıyor. Yavuz Sultan Selim köprüsü açılmadan önce belirli saatlerde geçişlerine izin verilen ağır tonajlı araçlar, artık günün her saatinde Mahmutbeygişelerinden geçiş yapabiliyor.

BAĞLANTI TEK ŞERİT

Anadolu istikametine devam eden bu araçlar Mahmutbey gişelerini geçtikten sonra Kuzey Marmara otoyoluna Mahmutbey kavşağından bağlanarak Odayeri üzerinden yeni otobana bağlanıp Yavuz Sultan Selim köprüsüne devam ediyor. Ancak Mahmutbeygişelerini geçtikten sonra Mahmutbey kavşağına kadar olan yol üzerinde neredeyse günün her saatinde yoğun bir trafik oluşuyor. Söz konusu kavşaktan yeni otobana bağlanabilmek için verilen tek şeritlik yol, trafiğin sıkışmasının en büyük nedeni olarak görülüyor. Tek şerit olan bağlantı yoluna giriş yapmak isteyen Kamyon ve TIR gibi araçlar uzun kuyruklar oluşturuyor. Söz konusu yol ayrımı aşıldıktan sonra TEM otoyolunda araç geçişleri daha da hızlanıyor. Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinden Edirne istikametine devam eden araçlar da yapımı devam eden Odayeri-Kınalı otobanını kullanamadığı içinMahmutbey kavşağına geliyor. Bu araç geçişleri trafiğin bir hayli sıkışmasına yol açıyor. Bu araç yoğunluğu sebebiyle Anadolu- Edirne yönünde TEM otoyolundan devam eden araçlar Mahmutbey gişelerini geçene kadar uzun kuyruklarda beklemek zorunda kalıyor. Burada oluşan yoğun trafik D-100 ile TEM otoyolunu birbirine bağlayan O-3 bağlantı yolunda da yoğun bir trafik oluşmasına sebebiyet veriyor.

KINALI-ODAYERİ 2018 SONUNDA

26 Ağustos 2016 tarihinde Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara otoyolunun açılışı yapılırken, bazı bağlantı yolları ise yapımıdevam ettiği için açılamadaı. Ancak bu yollarda çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Yapımı devam eden yolların en önemlileri arasında ise Kınalı-Odayeri bölümü bulunuyor. Söz konusu yolun 2018 sonunda açılması hedefleniyor.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İYGAD'da İstifa ŞokuÖnceki Haber

İYGAD'da İstifa Şoku

Serhat Ardahan Spor'un Rakibi Trabzonspor olduSonraki Haber

Serhat Ardahan Spor'un Rakibi Trabzonspo...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!