esss

Akıl almaz kumpas

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Akıl almaz kumpas
Eski Savcı Celal Kara’ya usulsüz rapor verilmesine aracılık ettiği iddiasıyla görevinden alınan Esenyurt Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Necati Taşkın’a kumpas kurulduğu ortaya çıktı.

Kara’nın savcı olduğu dönemde Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi’ndeki ameliyatına ilişkin resmi belgeler halen kayıtlarda yer almasına rağmen Dr. Taşkın’a kumpas amacıyla ‘kayıtlar silindi’ şeklinde tutanak tutulmuş.

17-25 Aralık'ın aktörlerinden eski savcı Celal Kara'nın Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi'nden usulsüz rapor aldığı gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatılan hastanenin eski Başhekimi Dr. Necati Taşkın görevden alınmıştı. Yeni Şafak, Kara'nın FETÖcü olmasından istifade edilerek Taşkın'a kumpas kurulduğunu belgeledi. Kara'nın halen görev yaptığı dönemde Emekli Sandığı üzerinden Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi'nde ameliyat olduğu ve tıbbi gerekçelerle iki farklı doktordan ayrı ayrı rapor aldığı öğrenildi. Ancak Başhekim Necati Taşkın'ın Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi'ne geri döneceğini öğrenen kişilerin Kara'ya verilen tamamen resmi belgeli raporu düzmece gibi gösterdiği ortaya çıktı. Taşkın, internet sitelerine yaptırılan gerçek dışı haberlerle, Celal Kara'nın rapor almasına yardım ettiği iddiasıyla Esenyurt Devlet Hastanesi Başhekimliği görevinden alınarak İstanbul Eğitim Araştırma Hastanesi'nde Çocuk Doktoru olarak görevlendirildi.

TUTANAK ASILSIZ ÇIKTI

Taşkın hakkında yaptırılan asılsız haberlerin dayanağı, tutanak kurulan kumpasın belgesi oldu. Sözkonusu asılsız haberlerin dayandırıldığı tutanakta Celal Kara'ya ait hastane bilgilerinin silindiği iddia edildi. Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi'nin yönetimi ile bir doktorun imzasının yer aldığı sahte tutanaktaki bir ayrıntı tüm kumpası ortaya çıkardı. Yeni Şafak'ın ulaştığı bilgilere göre, tutanakta imzası bulunan Prof. Dr. Enver Özdemir, 17 Haziran 2016 tarihli tutanaktan bir ay önce 20 Mayıs 2016'da hastaneden ayrıldı. Prof. Enver Özdemir'in iddialarının yer aldığı tutanakta, Celal Kara'ya ait kayıtların sistemden silindiğinin tutanak altına alınmasına rağmen, tüm bilgilerin SGK, hastane ve Sağlık Bakanlığı kayıtlarında yer alması dikkat çekti. Hastane yöneticilerinin yalan beyan üzerinden tutanak tutmalarının nedeni ise merak konusu oldu.


  • 1- Celal Kara'nın 2014 yılında Emekli Sandığı üzerinden giriş yaparak ameliyat
  • olduğuna ilişkin kayıtlar hastanede duruyor.
  • 2- Celal Kara'ya ait bilgilere ulaşamıyoruz içerikli sahte tutanakta Başhekim Dr. Ali Gedikbaşı. Yardımcısı Fatih Mete, Hastane Müdürü Hamza Taşçı ile hastalardan bıçak parası aldığı iddiasıyla hakkında soruşturma açılan ve hastaneden gönderilen Dr. Enver Özdemir'in imzası var.


TIBBİ GEREKÇELERLE

Eski savcı Celal Kara, henüz hakkında yakalama kararı çıkmadan önce görev yaptığı dönemde 26 Ekim 2014 tarihinde İstanbul Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Genel Cerrahi birimine müracaat etti. Kara'yı ilk olarak Suat Can Uukent isimli doktor muayene etti. Gerekli incelemelerin ardından Kara'ya anal fistül ve hemoroid operasyonu yapıldı. Kara'ya, operasyonun ardından oturma banyosuyla birlikte 10 gün rapor verildi. Kara, ikinci kontrolde başka bir doktora muayene olarak tıbbi gerekçelerle 10 gün daha rapor aldı.

TERÖRİST DE TEDAVİ EDİLİR

Celal Kara'nın ameliyat edildği dönemde Başhekim olan Necati Taşkın, sözkonusu operasyondan haberdar olmamasına rağmen görevden alındı. Yeni Şafak'ın ulaştığı bilgilere göre Taşkın, Kanuni Sultan Süleyan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden sonra Esenyurt Devlet Hastanesi'ne yönetici olarak atandı. Bu süreçte hastaneye gelen yeni yönetimin, Celal Kara meselesini gündeme getirdiği, ameliyatı yapan doktor Suat Can Ulukent'e bazı yönlendirmeli sorular sorarak bunu gizlice kaydettiği belirlendi. Ulukent, ses kaydında, Celal Kara'nın yönetim üzerinden kendisine muayene olmak için geldiğini iddia etti. Ulukent, genel sekreterliğe verdiği ifadede, söz konusu kaydı alan kişilerin Dr. Ali Gedikbaşı, Dr. Nedim Havle ve hastane Müdürü Hamza Taşçı olduğunu ifade etti. Elinde silahla yakalanan teröristlerin dahi muayene ve tedavisi yapılırken, görevde olan bir savcının tedavisinin yaptırılmasının kumpas malzemesi yapılması dikkat çekti.

BAŞVURU YAPILMADI

Taşkın'ın o dönem sekreteryasında görev yapan Özgür Külcü ve Murat Çelik, konuyla ilgili açılan soruşturma dosyasına giren ifadelerinde Kara'nın başhekimlik makamına hiç uğramadığını anlattı. Özgür Külcü, “İnternet haberine konu olan Celal Kara isimli hasta sekreteryamız haberde iddia edildiği gibi müracaat etmemiş olmakla birlikte, kendisi ile hiçbir şekilde bağlantı ya da herhangi bir görüşmemiz olmamış, muayene ya da rapor maksadıyla hiçbir doktora yönlendirmesi yapılmamıştır" şeklinde ifade verdi. Murat Çelik'in ise ifadesinde, “Uzm. Dr. Necati Taşkın'ın Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hastane yöneticisi olarak görev yaptığı dönemde özel kalemi olarak kendisinin Celal Kara ile herhangi bir görüşmesine şahit olmadım" demesi dikkat çekti.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK İNTERNET YAYINI

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gündüz Vakti Araç Kundakladı!Önceki Haber

Gündüz Vakti Araç Kundakladı!

İpekyolu ve Tuşba'dan Esenyurt'a ziyaretSonraki Haber

İpekyolu ve Tuşba'dan Esenyurt'a ziyaret

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!