esss

Avcılar Yeşilkent Mahallesi'nin Tamamı Kaçak Yapı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkiye'de milyonları, İstanbul'da ise binlercesi bulunan kaçak yapılar, çıkan İmar Barışı'yla birlikte yeniden gündemde.

Geçen hafta İstanbul Sütlüce'de çöken 4 katlı binanın da ruhsatsız çıkması, gözleri risk altındaki kaçak binalara çevirdi. Avcılar'ın Yeşil Kent Mahallesi o örneklerden sadece biri... 9 bin konutun tamamı kaçak. Habertürk muhabiri Uzay Kesmen'e konuşan mahallelinin çoğu ise buna rağmen 'imar barışı'na yanaşmıyor. Bir mahalleli durumu şöyle özetliyor: "Şu anda aşırı para istiyorlar. Çoğumuz düşünmüyor. Çünkü herkesin bütçesi bunu kaldıramaz. Cezayı ödedik zaten zamanında. Bina bitti. Herkes içinde oturuyor."

USULSÜZ YAPILAŞMA DEVAM EDİYOR
Habertürk muhabiri Uzay Kesmen'in haberine göre çıkan 'imar barışı' hakkında ise mahallelinin kafası karışık. Kimi imar barışının ne olduğunu bile bilmezken, bilenler ise hangi şartlarda aftan yararlanabilecekleri konusunda kendilerine yeterli bilgi verilmediğini söylüyor. 13 milyon konutu kapsayan imar barışından yararlanmak isteyen vatandaşlar, arsanın emlak vergi değeri ve yapının yaklaşık maliyet bedelinin toplamı üzerinden konutlarda yüzde 3, ticari kullanımlarda ise yüzde 5 oranında ödeme yapacak. Ancak bu bedeli ödemek istemeyen de çok sayıda vatandaş var. Yeşil Kent'te imar barışına başvuran sayısı az olduğu gibi, usulsüz yapılaşmalar da devam ediyor.

BAŞVURU SAYISI YÜZDE 30'U GEÇMİYOR
Yeşil Kent Mahallesi Muhtarı Aziz Körpeci, "Mahallemizdeki yapıların tamamı kaçak. İmar barışından yüzde 30 oranında faydalanan vatandaşımız var. İmar barışı çok da sevindirmedi. Çünkü en büyük sorunumuz buraya imar ve iskan gelmesi. Böyle bir çalışma yapılmasını bekliyoruz devlet yetkililerinden. Hizmetlerle ilgili mahallede ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Şu anda okul sıkıntılarımız var. Bir sınıfta 70 kişiye kadar okuyan çocuklarımız var. Park alanlarımızda sıkıntılarımız var. Altyapıyla ilgili sıkıntılarımız var. Önemli olan bunları çözmek. 1980-1985'lerden itibaren Yeşil Kent'te kaçak yapılaşma başladı. 2000-2003 arası kaçak yapılaşma bitti. Ama hızlı bir şekilde gelişti" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Esenyurt'ta 18 Yaşındaki Genç'e Feci Dayak!Önceki Haber

Esenyurt'ta 18 Yaşındaki Genç'e Feci Day...

Rektör Prof. Dr. Sudi Apak: ABD yaptırımları Türkiye'yi etkilemez!Sonraki Haber

Rektör Prof. Dr. Sudi Apak: ABD yaptırım...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!