esss

Bahattin Demir, 'Otizmi fark et, fark yarat!'

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Samyeli Engelsiz Yaşam, otizme dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla Dünya Otizm Farkındalık Günü’nü büyük bir balo ile kutladı.

Organizasyon Evi Beylikdüzü’nde gerçekleşen etkinliğe yaklaşık 40 otistik çocuk ve ailesi katıldı.

Çocukların doyasıya dans edip eğlendiği balo da gönüllü fotoğrafçılar sayesinde tüm anlar ölümsüzlüğe kavuşturuldu. 8 gönüllü fotoğrafçı tüm çocukların geleceğe güzel bir anı bırakması için özel fotoğraflar çekti.

 “Otizm için farkındalık yaratmak mümkün.”

Her dönem özel çocuklar için şölen düzenleyerek fark yaratan Samyeli Engelsiz Yaşam ve Engelsiz Siniz Vakfı Kurucu Başkanı Bahattin Demir, “Otizm; spektrum bozukluğu, doğuştan var olan ve genellikle bireyin yaşamında 0-3 yaş arasında fark edilen gelişimsel bir bozukluktur. Günümüzde gittikçe yaygınlaşan otizme ilişkin farkındalığın artırılması bakımından bu günün önemini kavrayıp bu özel çocuklarımızın eğitimi, geleceğe hazırlanmaları ve yeteneklerinin toplumumuzla paylaşabilmelerinin yolu açılmalıdır. “2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü” dolayısıyla, herkesi bu farkındalığa sahip olmaya çağırıyoruz. Bu etkinliği düzenlememizin de temel amacı budur.”diye konuştu.

“Otizm Balo Esenyurt’ta bir ilk!

Bu başarının arkasında yüzlerce isimsiz kahraman var. Başta çalışma arkadaşlarım olmak üzere tüm gönüllüler büyük bir teşekkürü hak ediyor. Emeği geçen herkese tüm çoçuklarımız adına teşekkür ederim. Esenyurt Otizm Balo gibi büyük bir etkinliğe ev sahipliği yapmanın haklı gururunu yaşıyor.

“Otizmin ailenin sosyal şartlarıyla bir ilgisi yoktur.”

Doğuştan gelen ve gelişim bozukluğu olarak bilinen Otizm hastalığı hakkında bilgilendirici sunum yapan Dil Konuşma Terapisti Aslı Efeoğlu, “Otizm, çocuğun çevresi ile yeterince sosyal ilişkiler kurmaması, dil-iletişim alanında belirgin gelişimsel sorunlar göstermesi ve kalıplaşmış davranış biçimlerine sahip olması ile betimlenen bir hastalıktır. Efeoğlu, ailenin gelir durumu, yaşam biçimi ve eğitim düzeyi ile otistik bozukluklar arasında herhangi bir bağ olmadığını vurguladı.

Otizme dikkat çekmek amacıyla balonun tema rengi ve çocukların kıyafetleri mavi renk seçildi. Tüm çocukların doyasıya eğlendiği etkinlikte mutlulukları ise görülmeye değerdi.

Gün sonunda tüm çocuklara kendi fotoğraflarının yer aldığı büyük fotobloklar hediye edildi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Yıldız, Oynanan Maçlarda Şaibe varÖnceki Haber

Başkan Yıldız, Oynanan Maçlarda Şaibe va...

Esenyurt İl Dernekler Birliği Futbol Turnuvası BaşladıSonraki Haber

Esenyurt İl Dernekler Birliği Futbol Tur...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!