esss

Ehliyet yenileme ücreti ne kadar?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ehliyet yenileme ücreti ne kadar?
Ehliyet yenileme işlemi, yeni yılın yaklaşmasıyla birlikte sık sık gündeme gelen konulardan biri oldu.

Geçtiğimiz yıl itibariyle başlayan ehliyet yenileme işlemleri devam ediyor. Yeni tip ehliyetler, 1 Ocak tarihinden itibaren dağıtılmaya başlandı. Eski tip sürücü belgeleri, 5 yıl içerisinde yenileriyle değiştirilebilecek. Ancak ehliyetlerini yenilemek isteyen sürücülerin sürecin başlaması için başvuruda bulunması ve gerekli evrakları tamamlaması gerekiyor. Peki, ehliyet yenileme ücreti ne kadar? 

EGM ÜZERİNDEN ADIM ADIM EHLİYET YENİLEME

Yenileme işleminin en kolay şekilde gerçekleşmesi için önemli bir adım atan Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), başvuru sürecinin resmi internet sitesi üzerinden yapılmasına olanak sağlıyor. EGM Resmi Web sayfasına ulaşan sürücüler, ehliyet randevu ekranına ulaşarak başvuru sürecinin ilk adımını gerçekleştirmiş oluyır. Randevu sayfası üzerinden uygun olan günler ve saatler listeleniyor. Randevu tarihi ve saati seçildikten sonra kişisel bilgileriniz eksiksiz girilmesi gerekiyor. Yeni tip ehliyet başvuruları gibi belirlenen tarihin değişimi veya iptali EGM sitesi üzerinden yapılıyor.

EGM’DEN YAPILAN DUYURU

Sürücülerin ehliyet yenileme işlemlerini kolayca gerçekleştirebilmesine olanak tanıyan EGM, sürece dair bilgilendirmeyi de resmi sitesi üzerinden yayınlandığı duyuruyla yaptı. Yayınlanan duyuruda; “Emniyet Genel Müdürlüğünce, sürücü belgesi sahiplerinin işlerini kolaylaştırmak amacıyla online randevu sistemi hizmete açıldı. Vatandaşlarımız, Emniyet Genel Müdürlüğüne ait (www.surucurandevu.egm.gov.tr) internet adresinden online randevu aldıktan sonra, il/ilçe trafik tescil birimlerinde yeni tip sürücü belgesi işlemlerini gerçekleştirebilecek.” Ifadeleri kullanıldı.

YENİLEME ÜCRETİ VE GEREKLİ EVRAKLAR

Ehliyet yenileme ücreti ve gerekli evraklar da en az başvuru süreci kadar merak ediliyor. Özellikle ücretlerle alakalı farklı iddiaların yayılması, sürücülerin kafasında soru işareti bırakıyor. Sürücülerin ücrete ve belgelere dair soru işaretlerine yanıt ise EGM’ye bağlı olan Trafik.gov.tr adresinden geldi. Resmi sayfada yer alan “Sürücü İşlemleri” sayfasında hem ehliyet yenileme ücreti hem de gerekli evraklara dair bilgiler yer alıyor. İşte, ehliyet yenileme ücreti ve gerekli evraklar!

1. Eski sürücü belgesi

2. Nüfus cüzdanı, Pasaport veya Avukatlık Kimliği

3. Sürücü sağlık raporu

4. 15 TL (13 TL değerli kağıt bedeli, 2 TL vakıf payı) bedelinin vergi dairelerine veya anlaşmalı bankalara yatırıldığına dair makbuz

5. 2 adet fotoğraf (5x6 ebadında arka fon beyaz olacak şekilde biyometrik vesikalık fotoğraf)

6. Kan grubunu belirtir belge veya yazılı beyan.


Eski tip ehliyetlerin değiştirme işlemlerinin 5 yıl içerisinde tamamlanacağının hatırlatıldığı sayfada bir de uyarı yapıldı. Yapılan uyarıda; “Trafik tescil kuruluşlarında harç, değerli kağıt ve hizmet bedeli ücretleri elden tahsil edilmeyecektir. Ücretlerin Maliye Bakanlığının veznelerine veya anlaşmalı bankalara yatırılması gerekmektedir.”

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
FETÖ Yurdu Böyle Yağmalandı!Önceki Haber

FETÖ Yurdu Böyle Yağmalandı!

Depolardan Eşya Hırsızlığı KameradaSonraki Haber

Depolardan Eşya Hırsızlığı Kamerada

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!