esss

Ekinci: 'Esenyurt’u yeni hizmetlerle tanıştıracağız'

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ekinci: 'Esenyurt’u yeni hizmetlerle tanıştıracağız'
Sağlıktan-eğitime, ulaşımdan-çevreye, kültür sanattan-turizme kadar birçok alanda Esenyurt’u yeni hizmetlerle tanıştıracaklarını söyleyen Esenyurt Belediye Başkan Adayı Azmi Ekinci, 'Her kesime dokunacak 100 değerli projemizle Esenyurt’u marka yapacağız, dünyaya tanıtacağız' dedi.

Esenyurt hak etmediği bir takım algıların gölgesinde kaldığını ifade edenAzmi Ekinci, “Her şeyden önce çok genç bir ilçe. Şehir kimliğini oluşturacağız. Genç potansiyelin doğru şekilde, doğru merkezlerde yetişmesini sağlayacağız. Geleceğin bilim insanları, akademisyenleri, sanatçıları Esenyurt’tan çıkacak. Genç potansiyelimizi son derece önemsiyorum. Projelerimin 34 tanesini gençlere ayırdım zaten. Önceliğim çocuklar ve gençler. Tabii kadınlara, yaşlılara, çalışanlara yönelik projelerim de var” diyerek Esenyurt için hazırladığı projeleri sıraladı;

1 - 500 YATAKLI DEVLET HASTANESİ

Biz, “Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi / Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi” diyerek sağlıklı ve sıhhatli bir Esenyurt için projemizi hazırladık. Sağlam bir altyapının ilk ayağı olarak 500 yatak kapasiteli Devlet Hastanesi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın desteğiyle Sağlık Bakanlığımızın 2019 yatırım planlarına girdi.

2 - YENİ METRO HATLARI

Projesi tamamlanan birincisi Sefaköy-Halkalı hattı, ikincisi Mahmutbey Esenyurt hattı, üçüncüsü Firüzköy Hadımköy hattı ve bu hatların E5 hattına kadar uzatılmasıyla Esenyurt’umuzun her yerinden metroyla ulaşım kolaylaşacak. İstanbul’un her noktasına ulaşabilen ve İstanbul’un her noktasından ulaşılabilen bir Esenyurt için Metro Hatları projemizi hazırladık.

3 - BİLİM TEKNOLOJİ MERKEZİ ve MÜZESİ

Gençlerimizin ve çocuklarımızın eğlenceli bir şekilde geçmişten geleceğe bilimsel çalışma denemeleri yapacağı, dünyada bilim ve teknoloji alanındaki gelişmeleri simülasyon, üç boyutlu sinema salonları gibi unsurlarla takip edebileceği merkezde Uzay Gözlem Evi de yer alacak. Müzemizde ise tekerleğin icadından  yeni nesil teknolojiye kadar insanlığın serüveni sergilenecek.

4 - KONGRE MERKEZİ

İnşa edilecek Kongre Merkezimiz, Uluslararası Ticaret ve Fuar Merkezi’nin yanı sıra kültür/sanat faaliyetlerinin yürütüldüğü tesislerle de entegre edilecek. Uluslararası etkinliklere ev sahipliği yapacak olan Kongre Merkezimiz, ilçemizin prestijini ciddi oranda yükselterek hem ülkemizde hem de uluslararası arenada tanınmasını sağlayacak.

5 - YERALTI ve YERÜSTÜ OTOPARK PROJELERİ

İstanbul Büyükşehir belediyesinin hazırlamış olduğu 17 otopark projesi dışında kapalı pazar yerlerinin hem otopark hem de pazar yeri olarak kullanılması sağlanacak. Aynı zamanda cadde, meydan ve kamu alanlarının altlarına da inşa edeceğimiz otoparklarla park sorununa köklü çözüm getirilecek. Katlı otoparklar, yer üstü ve yer altı mekanik/otomatik sitemler daha az alanda daha çok aracın park etmesine imkan sağlayacak.

6 - BELEDİYE SOSYAL TESİSLERİ

Yeni yapılacak olan Belediye Sosyal Tesisleri’mizde ilçe sakinlerimizin hoş ve verimli vakit geçirmesi için gerekli
olan donatılar yer alacak. Esenyurt’ta yaşayan tüm hemşehrilerimiz misafirleri veya aile bireyleriyle ağırlanacaklar, yemeklerini yiyecekler ve güzel vakit geçirebilecekler.

7 - İRFAN MERKEZLERİ

Manevi atmosferi ve kadim tarihimizin havasını sonuna kadar teneffüs edeceğimiz İrfan Merkezleri, çocuk ve gençlerimizle birlikte milli değerlerimizi yaşamak, yaşatmak ve geleceğe taşımak için hizmet verecek. Bu merkezlerde tarihi ve kültürel değerlerimizi yaşatırken eğitimi ve gelişmeyi esas alarak kaliteli zaman geçirmeyi sağlayacağız.

8 - KADIN KOORDİNASYON ve MESLEK EDİNDİRME KURSLARI

Meslek sahibi olup kendisine veya ailesine ekonomik katkıda bulunmak, farklı uğraşlar edinmek isteyen gençlerimize veya ev hanımlarımıza meslek edinmelerini sağlamak için koordinasyon sağlayacak ve gerekli eğitimlerin verileceği kurslar açılacak.9 - GÖNÜL MAĞAZASI

Kuracağımız Emanet Çarşısı’nda, ihtiyaç sahiplerinin gönül rahatlığı ile gelip ücretsiz alabilecekleri giysiler yer alacak. Bu çarşıda insanımıza sadece giysi temin edilmeyecek, gönüller ve sevgiler paylaşılarak Esenyurtlunun örnek teşkil eden dayanışması da ortaya konacak.

10 - TÜNEL PROJELERİ

Büyükçekmece - Esenyurt - Avcılar Tüneli inşa edilecek. Proje kapsamında, İstanbul’un en önemli sorunlarından biri olan trafiği rahatlatmak için şehrin ana arterleri E-5 ve E-6 karayollarını bağlayacak olan birbirinden bağımsız 6 tünel yapılacak.

11 - ULAŞIM ve KAVŞAK PROJELERİ

Araç trafiğinin akıcılığını 7 gün 24 saat diri tutabilmek için, TEM bağlantı yolları, E-5 bağlantıları ve şehiriçi ulaşımında araç trafiğini rahatlatacak projeler hazırladık.

12 - ULUSLARARASI TİCARET ve FUAR MERKEZİ

Esenyurt’umuzda Türkiye sanayi üretiminin %4’ü, İstanbul’un %21’i gerçekleşmektedir. Böylesi büyük bir potasinyele sahip olan ilçemizi tüm dünyaya tanıtmak için büyük bir proje hazırladık. Hazırladığımız bu projede bütün sanayicilerimiz yılın 365 günü ürünlerini sürekli fuar merkezinde sergileyecekler. Bu çalışmayla Esenyurt‘un üretimini uluslararası ticarete kazandırmış olacağız. Bu sayede sanayicilerimizin üretim kapasitesi artarken daha çok istihdam imkanına kavuşacaklar. Hem sanayicimiz kazanacak hem Esenyut’lu kazanacak.

13 - ELİŞİ ÜRÜNLERİ ÇARŞISI

Zanaatkar ve Sanatkar ev hanımlarımıza hobi ve el işlerini yapabilecekleri hem sanatlarını sergileyebilecekleri, hem de el emeği ürünlerini satarak aile ekonomilerine katkı sağlayabilecekleri çarşılar kuracağız.

14 - YENİ OKULLAR

İlçemizin eğitim standartlarını yükseltmek için imar planlarında belirlediğimiz yerlere yeni okullar inşa edeceğiz. İlçe genelinde otuzbeş kişilik sınıflarda verilecek eğitimlerde öğretmen/öğrenci ilişkisi en üst seviyeye çıkartılarak modern eğitimin tüm altyapısı hazırlanacak.

15 - MEDENİYETLER MÜZESİ

Tarihte çok büyük medeniyetler kurmuş milletimizin daha iyi tanıtılıp anlaşılması için kuracağımız Medeniyetler Müzesi’nde milletimizin medeniyet değerleri en güzel şekilde sizlerle buluşacak.

16 – ÜNİVERSİTE

Her alanda eğitimin şehri olmak ve kaliteli eğitimin merkezi haline gelmek ana hedefimizdir. Bu minvalde İlçemize yeni bir Üniversite daha yapılacak. Böylece varolan üniversitemiz ile birlikte ilçemizin gençleri yeni eğitim imkanlarına kavuşacak. Üniversitelerimizin artmasıyla ilçemize dışarıdan gelecek öğrenciler hem ilçe ekonomisine katkı verecek hem de ilçemizin gönüllü tanıtıcıları olacaklar.

17 – ANAOKULUNDAN ÜNİVERSİTEYE EĞİTİM

İlçemizde bulunan okulların eğitim kalitesini arttırmak için çocuklarımıza küçük yaştan itibaren kültür/sanat hobi derslerinin yanı sıra; yabancı dil, değerler eğitimi, fen bilimleri ve sosyal bilimlerle ilgili kurslar da verilecek. Aynı konseptin içerisinde geçlerimize üniversite hazırlık dersleri ve kültür-sanat hizmetleri de yer alacak.

18 - SPOR KOMPLEKSİ

Bütün gençlerin yüzmeyi öğrenebileceği olimpik yüzme havuzları, bay ve bayan herkesin egzersiz yapabileceği fitness salonları ve diğer tüm spor dallarının rahatlıkla yapılabileceği Spor Kompleksimiz Esenyurt’un bu alandaki tüm ihtiyaçlarını karşılayacak.

19 - MİLLET KIRAATHANELERİ

Gençlerin, emeklilerin ve herkesin bir araya gelerek sohbet edip dinlenebileceği, bilgi alışverişinde bulunup, ihtiyaç duyduğu her türlü kitaba ulaşarak okuyacağı Millet Kıraathaneleri önemli bir ihtiyaca cevap verecek.

20 - BİSİKLET YOLLARI

Toplam 77 km’lik bisiklet yolu ile sadece spor için değil şehir içi ulaşımda da motorsuz araçların kullanımını kolaylaştıracak, sağlıklı bir çevre için bisiklet kullanımını teşvik edeceğiz.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Saadet Partisi Esenyurt Adayı Kara: Asparagas haberlerle algı operasyonu yapılıyorÖnceki Haber

Saadet Partisi Esenyurt Adayı Kara: Asp...

Türkiye Ardahan Damallı Çağatay'ı konuşuyorSonraki Haber

Türkiye Ardahan Damallı Çağatay'ı konuşu...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!