esss

Esenyurt metrosu iptal mi edildi?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Esenyurt metrosu iptal mi edildi?
İBB eski belediye başkanı Kadir Topbaş döneminde yapılan metro ihalelerinin bir bir iptal edilmesi üzerine Esenyurt’ta gelecek metro hayal gibi görünüyor.

Esenyurt metrosu iptal edildi mi?

Öncelikle Esenyurt metrosu iptal edilip edilmediği netlik kazanmazken,  İstanbul’un en kalabalık ilçesi konumundaki Esenyurt’a metro ne zaman geleceğinide belirsizliğini sürdürüyor.  Ancak ihalesi 2017’de yapılan ve çalışmalarına başlanan proje şimdilik durduruldu ve daha önce yapılan ihale iptal edildi.

Esenyurt metrosu ihalesi neden iptal edildi?

İhalenin iptal gerekçesi, yine ihaleleri 2017’de yapılan 5 diğer hat ile aynı; projede yapılacak değişiklik ve yüksek maliyet. İBB, yer teslimini yaptığı, inşaatın başladığı projelerde “ben ihaleyi iptal ettim” deyip işin içinden çıkamıyor. Yapılan sözleşmeye göre firmaların İBB’den 1-1,3 milyar TL’lik tazminat alma hakkı bulunuyor. Ancak İBB, aradaki farka değeceğini düşünmüş ki ihaleleri tek tek iptal etti.

Belediyeden iptal edilen metro ihaleleriyle ilgili şöyle bir açıklama yapılmıştı;

“Metro hatlarının uzatılıp yeniden projelendirilerek, daha ekonomik ve daha hızlı bir şekilde yapılabilmesi için söz konusu ihaleler iptal edilmiştir.

Böylece toplam uzunluğu 76,9 km olan 6 proje iptal edilmediği gibi, İstanbul’un ulaşımına köklü çözüm için metro yatırımları bin kilometre hedefine uygun olarak genişletilmiş olacaktır. İstanbul Büyük Şehir Belediyesi olarak, her yere metro, her yerde metro hedefimiz doğrultusunda, söz konusu metro projelerimizi önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşacağımızı saygıyla duyururuz.”

Esenyurt metrosu ne zaman bitecek?

Esenyurt metrosunun normalde 2020 yılında açılması planlanıyordu. Ancak ihalenin iptal edilmiş olması ve yeni eklenecek istasyonların bulunması sürecin daha da uzayacağına benziyor.  Yani ihalenin iptali, vatandaş açısından birçok sıkıntı ve olumsuzluklarıda beraberinde getirecek.

Esenyurt metrosu nereden geçecek?

Esenyurt’a kadar uzanacak 22 kilometrelik hat aslında yapımı halen süren Kabataş-Mahmutbey metrosunun devamı niteliğinde. Proje ve güzergâh değişecek mi henüz belli değil. Ancak mevcut şartlarda Mahmutbey-Esenyurt metrosunun güzergâhı şu şekilde düşünülüyordu;

Mahmutbey

Bölge Park

Mehmet Akif

Toplu Konut

Tema

Hastane

Tahtakale

Ispartakule (bu duraktan sonra Vadişehir durağı getirilmesi bekleniyor)

Bahçeşehir

Esenkent

Ardıçlı

Esenyurt Meydan

Ayrıca hattın Esenyurt Meydan durağında bitmeyeceği, Beylikdüzü’ne doğru uzatılacağı da verilen bilgiler arasında yer verilmişti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 4
    KIZGIN
Esenyurt’un projelerine İmamoğlu’ndan destekÖnceki Haber

Esenyurt’un projelerine İmamoğlu’ndan de...

Esenyurt'ta kolonları çatlayan 5 katlı bina tahliye edildiSonraki Haber

Esenyurt'ta kolonları çatlayan 5 katlı b...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!