esss

Esenyurt’un projelerine İmamoğlu’ndan destek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Esenyurt’un projelerine İmamoğlu’ndan destek
Esenyurt Belediyesini ziyaret eden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’tan aldığı brifing sonrası, ilçeyle ilgili sağlık, eğitim, alt yapı projelere destek verileceğini belirtti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Esenyurt Belediyesi’ni ziyaret etti. Başkan İmamoğlu’nu Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, belediye başkan yardımcıları ve bazı birim müdürleri karşıladı. Ziyarette, Esenyurt Belediyesi başkanlık katında Başkan İmamoğlu ve beraberindeki heyetinde katıldığı bir toplantı yapıldı. Toplantıda, Başkan Bozkurt, İBB Başkanı İmamoğlu’na, Esenyurt’un sorunlarını ve bu sorunlara dair üretecekleri çözüm yollarını slaytlar eşliğinde anlattı. İmamoğlu’na ilçeyle ilgili yapılması planlanan projeleri aktaran Başkan Bozkurt, önceki dönemden yarım kalan projelerin de tamamlanıp vatandaşın hizmetine açılması gerektiğini belirterek projelerle ilgili destek istedi. Toplantı sonrası İmamoğlu, "Esenyurt, demografik ve mülteci sorunlarını, sosyolojik gelişmeleri, problemleri birebir tespit edeceğimiz yer. Başka bir yere gitmenize gerek yok. Burayı çözdüysek, İstanbul’u çözdük demektir” dedi.

Esenyurt’ta yaşam kalitesini arttıracağız

İstanbul'daki her 15 kişiden birinin Esenyurt'ta yaşadığını da söyleyen İmamoğlu, “Ben de Esenyurt'un yanı başındaki ilçede yaşıyorum. Esenyurt'un bu şehirleşme yapısını 30 yıla yakındır üzülerek takip ediyorum. İnşallah hep birlikte hem insanları uyandırarak hem yaşam kalitelerini arttırarak, hem de sokaklarını, parklarını, caddelerini, eğitim kurumlarını arttırarak bunu başaracağız. Esenyurt'taki problemleri, sosyolojik sorunları çözdüğümüzde aslında bunun direkt İstanbul'a yansıyacağını biliyoruz. Bugün, bu yönüyle buradayız. Başkanımızı dinleyeceğiz. İhtiyaçları konuşacağız, tespitlerimizi yapacağız, öncelikleri dinleyeceğiz. Sonra oluşturduğumuz usul gereği alınan notlar üzerinden Esenyurt'a ne yapabiliriz hususuyla ilgili hazırlanan raporu hem ben alacağım, hem de Kemal Deniz Bozkurt Başkanıma göndereceğiz. Bunun üzerinden takipçisi olacaklar” diye konuştu. İmamoğlu, toplantıda Başkan Bozkurt’un gündeme getirdiği Doğan Araslı Bulvarı’nda ki trafik yoğunluğu ve kavşak eksikliği konusuyla ilgili gerekli incelemelerin yapılıp, Esenkent’ten başlayarak Firüzköy Bulvarı’nı da içine alan bütüncül bir proje hazırlanması için yardımcılarına talimat verdi.

İmamoğlu ve Bozkurt bazı projeleri yerinde inceledi

Başkan Bozkurt, sunumun ardından Başkan İmamoğlu ve beraberinde ki heyet ile birlikte ilçedeki yapımı devam eden bazı projeleri yerinde inceledi. Heyet, Nikâh Sarayı Kardeşlik Merkezi, İstiklal Camii, Kapalı Pazar, Gençlik ve Kültür Merkezi, Kıraç dere yolu ıslah çalışmaları ve Esenyurt sınırları içinden geçen BOTAŞ Doğalgaz Boru Hattı bölgesinde incelemelerde bulundu. Boru hattının geçeceği bölgeyi, Yaşam Vadisi olarak önerdiklerini söyleyen İmamoğlu, “BOTAŞ Hattı ve çevresiyle ilgili neler yapılabilir? Buna çalışalım. Bütünüyle BOTAŞ Hattı’nın park düzenini beraber analiz etmemiz gerekecek. Esenyurt adına potansiyel park alanlarının ve ihtiyaçlarının çözümüne yönelik planlama yapmalıyız” şeklinde konuştu.  

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
30 Yıllık Birikimi Bir Anda Yok oldu!Önceki Haber

30 Yıllık Birikimi Bir Anda Yok oldu!

Esenyurt metrosu iptal mi edildi?Sonraki Haber

Esenyurt metrosu iptal mi edildi?

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!