esss

Kemal Şimşir Güven Tazeledi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kemal Şimşir Güven Tazeledi
Merkezi Esenyurt'a bulunan Ardahan İli Çıldır Dernekler Federasyonu 2. Kongresini Ardahan Kültür Evi’nin konferans salonunda gerçekleştirdi.

Yoğun ilgi ve katılımın olduğu Kongre de tek liste ile seçime gidilirken, Çıldır Dernekler Federasyonu Kurucu Genel Başkanı Kemal Şimşir, yeniden başkan seçildi.

Genel Kurulun Divan Başkanlığını Yaşar Geler yaparken, Başkan yardımcılığını Alpaslan Erdoğan, kâtip üyeliğini ise Adem Kemer, ve Gürkan Ada üstlendi. Kongreye Ak Parti Ardahan Milletvekili Prof Dr. Orhan Atalay, Önceki dönem CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt ve çok sayıda Çıldır Köy dernekleri katılım sağladı.

Slâyt gösterisiyle başlayan genel kurulda Çıldır Federasyonu Kurucu Dernek Başkanı Kemal Şimşir  günün önemine değinen birer konuşma yaptı.

 “Ana hedefimiz, Çıldır ve yöremizin gelişmesine katkıda bulunmak”

Genel Kurulun açılışında konuşan Çıldır Dernekler Federasyonu Kurucu Genel Başkanı Kemal Şimşir teşekkür ederek başladığı konuşmasında;  ‘’Birlik ve beraberliğimizin güçlenmesi amacıyla yola çıkan Çıldır Dernekleri, Federasyon çatısı altında bir araya gelmiş ve bu güzel tabloyu ortaya çıkarmıştır. Bu nedenle emek veren kurucu arkadaşlarına ve destek veren hemşerilerine teşekkür ederim’’ dedi.  ‘’Bu örgütlenmeyi bütün Çıldır Derneklerini içine alacak şekilde büyütmektir’’ diyen Başkan Şimşir; ‘’Çıldır Federasyonunun ana hedefi, Çıldır ve yöremizin gelişmesine katkıda bulunmak, ekonomik, eğitim, sosyal, kültürel ve siyasal anlamda geri kalmışlığa son vermektir. Bildiğiniz gibi Çıldır, potansiyel olarak doğal ve ekonomik zenginlikleri içinde barındıran bir ilçemizdir. Yöremizde büyük turizm potansiyeli taşıyan Çıldır Gölümüz, ekonomik ve sınır ticareti açısından büyük potansiyeli olan Aktaş sınır kapımız mevcuttur. Bunların yanında, yöremizin doğal bitki örtüsü, hayvancılık ve arıcılık konusunda tam anlamıyla kullanılmayan potansiyeller barındırmaktadır. Ülkemiz insanına, doğal ürünlerimizi tanıtmak amacıyla çeşitli çalışmalar yapmak ve bu ekonomik potansiyeli büyütmek amacındayız. Federasyon olarak bu dönemde, belirleyeceğimiz birkaç konuya odaklanıp sonuç alıcı ve kalıcı çalışmalar yapmak amacındayız.

Sınır ticaretinin geliştirilmesine yönelik faaliyetlerin olduğu bilgisini verdi

Yöremizin, sınır ticareti ile elde edeceği kazanımların farkındayız. Bu amaçla, sınır ticaretinin geliştirilmesi amaçlı olarak Gürcistan, Azerbaycan hattında sivil toplum kuruluşları ile iletişimi arttırıp, yatırım odaklı çalışmaların önünü açacak çalışmalar hedeflemekteyiz. Bütün bunların yanında, bölgemize yönelik hazırlayacağımız projelerle, yöremiz insanlarının gerek devlet, gerekse uluslararası desteklerden faydalanmalarının önünü açmaya çalışacağız. Bu sebeple, Ardahan Üniversitesi, SERKA ve konunun uzmanlarının vereceği bir konferans organize edip, başta köy muhtarları olmak üzere yerel halkın bilinçlendirilmesini sağlamaya çalışacağız. İhtiyaç duyan hemşerilerimize, ilgili uzmanlarla iletişim ortamı oluşturmaya çalışacağız. Bütün bunların yapılması için güç birliğinin sağlanması ve bu çatının tüm Çıldır’ı kapsayacak şekilde genişlemesi gerekmektedir. Bizler, 11 dernek ile başladığımız bu yolda tüm Çıldır sivil toplum kuruluşlarını aramıza bekliyoruz.’’ dedi.  Haber /Hakan Azar /EHA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
2 Bin Aile Esenyurt'ta Bu iftarda BuluştuÖnceki Haber

2 Bin Aile Esenyurt'ta Bu iftarda Buluşt...

Esenyurt Belediyesi ailesi iftarda buluştuSonraki Haber

Esenyurt Belediyesi ailesi iftarda buluş...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!