esss

PTT 55 bin memur alacak!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
PTT 55 bin memur alacak!
PTT memur sayısını 100 bine çıkarıyor. 5 yıl içinde yapılacak alımlar için düğmeye basıldı. 1100 memur istihdam için şartlar belli oldu.

1100 memur istihdam için şartlar belli oldu. Peki 2019 PTT memur alım şartları neler? Son başvuru tarihi ne zaman? PTT memur alımı başvuru formuna nasıl ulaşılır? KPSS şartı aranıyor mu? Devlet Personel Başkanlığı açıklaması ve merak edilen soruların cevaplarını haberimizde derledik.

PTT (Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kenan Bozgeyi, kurumdaki çalışan sayısının 2023 yılına kadar 100 bine çıkarılacağını açıkladı. Bu açıklamadan sonra PTT 1100 memur alımı için harekete geçti. Bu haber 2019 PTT memur alımı ile ilgili soruları gündeme getirirdi. PTT personel alımı şartları, PTT memur alımı başvuru tarihi ve formu merak ediliyor.

60 BİN PTT MEMURU İSTİHDAM EDİLECEK

Geçtiğimiz günlerde PTT 5 bin personel alımının tamamlanmasının ardından istihdam edilmeyen adaylar için müjde verdi. Her yıl giderek büyüyen kurum yeni personel alımı için düğmeye bastı. Binlerce kişinin başvuru yapmasının ardından gözler tekrar PTT personel ve memur alımına çevrildi. PTT AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kenan Bozgeyik yaptığı açıklamada 60 bin personel alımı daha yapılarak çalışan sayısının 100 bine çıkarılacağını belirtmişti. 

Bozgeyik yaptığı açıklamalarında "Hep birlikte önümüzdeki süreç içerisinde 40 bin kişi olan çalışanımızı Cumhuriyetimizin 100. yılında 100 bin kişiye çıkaracağız. Nasıl 40 bin kişilik çalışanımızı 100 bin kişiye çıkarıyorsak ekonomimizi de aynı şekilde büyüteceğiz." demişti. 

PTT MEMUR ALIMI NE ZAMAN BAŞLAYACAK

Geriye kalan 55 bin personel alımı için ise gözler PTT memur alımı başvuru şartları ve formuna çevrildi. Peki PTT memur alımı ne zaman olacak? Memur olmak isteyen adaylar genel şartları ve personel alım ilanının ne zaman yayımlanacağına dikkat kesildi. 

PTT Genel Müdürü Kenan Bozgeyik'in açıklamasından sonra memur alımı ilinı ve şartlarıyla ilgili yeni bir açıklama yapılmadı. Ancak kurumun yakında personel alımıyla ilgili duyuru yapması bekleniyor. 

Lise mezunları ve üniversite mezunlarının başvuru yapabileceği PTT personel alımı başvuru şartları ve tarihi belli olur olmaz bu sayfadan takip edebilirsiniz.

PERSONEL ALIMI ŞARTLARI NELERDİR?

Daha önce PTT'ye alınan 5 bin memur ile ilgili yayınlanan ilan başvuru şartları ile ilgili bilgi eriyor. Yayınlanacak ilana başvuracak adayların bu şartlara dikkat etmesinde fayda var. Bu bağlamda Posta Ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi tarafından adaylarda aranan şartlar şöyle:

a) 29/5/2009 tarihli ve 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesi kapsamında yer alanlar ile PTT'nin yurtdışındaki işyerlerinde istihdam edilecekler hariç olmak üzere Türk vatandaşı olmak.

b) On sekiz yaşını tamamlamış ve otuz beş yaşından gün almamış olmak.

NOT: 14/05/1984 tarihi ve bu tarihten sonra doğanlar müracaat edebilecektir.

c) Kamu haklarından yasaklı bulunmamak.

ç) 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı altı ay veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, görevi kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

d) Fuhuş, cinsel saldırıda bulunma, çocukların cinsel istismarı, zorla fuhuşa sevk etme, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar, cinsel saldırı, cinsel taciz, uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, tefecilik suçlarından ceza almamış olmak,

e) Askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş olmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış veya erteletmiş olmak.

f) Yurtiçinde ve yurtdışında devamlı görev yapmasına engel olabilecek beden veya akıl hastalığı bulunmadığını resmi sağlık kurulu raporu ile belgelemek.

g) Başka kuruluşlara karşı mecburi hizmet yükümlülüğü bulunmamak.

ğ) Atanacağı pozisyon için bu ilanda belirtilen öğrenim şartına haiz olmak. (18/05/2018 tarihinde veya önceki bir tarihte mezun olmak).

h) Herhangi bir sosyal güvenlik kurum veya kuruluşundan emekli olmamak.

ı) Daha önce çalıştıkları kamu kurum veya kuruluşlarından disiplin cezası ile işten çıkarılmış olmamak.

i) Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonucunda sakınca bulunmamış olmak.

j) Yapılacak "yazılı ve/veya sözlü sınavda" başarılı olmak

ALIM YAPILAN KADROLAR

PTT tarafından yayımlanan ilanda 5 bin personel alımı yapıldı. Buna göre;

- Uzman yardımcısı(250),

- Mimar (20) Mühendis (200),

PTT 1100 PERSONEL ALACAK

PTT AŞ'nin iştiraki PTT Para Lojistik ve Özel Güvenlik Hizmetleri (PTTPAL) AŞ, zırhlı araçlarda görevlendirilmek üzere bin 100 personel alacak.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, haziran ayında kurulan PTTPAL AŞ, her türlü para, kıymetli maden ve kıymetli evrak taşıma, işleme ve saklama, ATM ikmal, bakım, izleme, nakit yönetimi, gece kasası hizmetleri ve fiziki güvenlik hizmetleri verecek. Şirket, bu yıl sonuna kadar İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Kocaeli ve Adana'da toplam 6 nakit merkezi kuracak.

SINAV DUYURUSU VE TARİHİ İÇİN TIKLAYINIZ

Şirket, gelecek yıl 40 şube, 360 zırhlı araç ve bin 100 personelle ülke çapında PTT merkez, şube ve ATM'lerine hizmet vermeyi ve Merkez Bankası ile yapılan protokol doğrultusunda 24 merkezde madeni para konsinye depolarını işletmeyi amaçlıyor. 2023 ve takip eden yıllarda bölge ve dünya markası olma vizyonuyla yapılanan şirket, zırhlı araçlarda görevlendirilmek üzere bin 100 personel alacak.

PTT 2018/1 PERSONEL ALIMINDA SÖZLÜ SINAV NE ZAMAN?

Sınav komisyonunca sözlü sınava katılacak adayların; genel kültür ile mesleki yeterlilikleri, özgüven ve temsil kabiliyeti, muhakeme gücü ve kavrama hızı, sözlü ifade yeteneği, fiziki duruşu ile hal ve hareketleri gibi kişisel özellikleri ölçülecektir. PTT’nin çalışma koşullarına uygunlukları değerlendirilecektir.

Sözlü sınav sonucunda adayların başarılı sayılması için asgari 70 puan alması gerekmektedir. Yazılı ve sözlü sınav sonucunda başarı puanı; yazılı ve sözlü sınav notunun aritmetik ortalamasından oluşacaktır. Başarı puanı en yüksek olandan başlamak üzere ilan edilen pozisyon sayısı kadar atama yapılacaktır.

Sözlü sınava katılacak adayların belirtilen adres, tarih ve saatte hazır bulunmaları gerekmekte olup aksi halde sözlü sınava alınmayacaklardır.

Tüm adayların T.C. kimlik numarasını gösteren bir kimlik belgesi (Nüfus cüzdanı, T.C. kimlik kartı, sürücü belgesi, pasaport) yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

Sözlü sınavda adaylara, ilişikte belirtilen Genel Kültür ve Mesleki Alan konu başlıkları arasından soru sorulacaktır.

Adayların 2018/1 personel alımı sınavı başvurusundaki beyanları dikkate alınacak olup gerçeğe aykırı beyanda bulundukları sonradan tespit edilenler sözlü sınavı kazanmış olsalar dahi göreve başlatılmayacak, göreve başlatılmış olanların ise PTT ile ilişikleri derhal kesilecektir.

YENİ MEMUR ALIMI İLANINI BURADAN TAKİP EDİN

PTT 2019 memur alımı ilanlarını kolayca her gün takip etmek mümkün. Basın İlan Kurumu'nun aşağıdaki adresinde sizler için PTT alım ilanına hemen ulaşabileceğiniz bir link oluşturduk. Bu linke tıklayarak istediğiniz zaman PTT personel alım ilanın yayınlanıp yayınlanmadığına bakabilirsiniz. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Esenyurt’ta servis minibüsü kaza yaptı: Çok sayıda yaralı varÖnceki Haber

Esenyurt’ta servis minibüsü kaza yaptı:...

Şans Topu'nda Büyük İkramiye Esenyurt'ta ÇıktıSonraki Haber

Şans Topu'nda Büyük İkramiye Esenyurt't...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!