esss

DEVA Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İdris Şahin, İstanbul ikiden büyüktür

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
DEVA Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İdris Şahin, İstanbul ikiden büyüktür
DEVA Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İdris Şahin, İstanbul'da yerel gazetecilerle bir araya geldi. İstanbul’daki muhalefet ve iktidar adaylarını eleştiren Şahin, “Istanbul'dan en önemli problemlerini ortaya koyup biz bunları şu somut projelerle çözeceğiz diye söyledikleri tek cümle yok” ifadesini kullandı.

İstanbul’daki yerel gazetecilerle buluşan DEVA Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İdris Şahin, önemli açıklamalarda bulundu. İstanbul’un sorunlarını anlatan Şahin, “Aday arkadaşlar yeniye dair  hiçbir şey söylemiyorlar. Istanbul'dan en önemli problemlerini ortaya koyup biz bunları şu somut projelerle çözeceğiz diye söyledikleri tek cümle yok. Birisi Gazze'den giriyor, diğeri onu eleştiriyor. Onu eleştiren arkadaş Gazze'ye yardım tırları gönderiyor. Gazze’de bu meseleler olalı 56 ay oldu. Arkadaşlar bugünün konusu mu? İstanbullu’nun zekâtı Gazze'yi ihya etmeye yeter. Ama bunu seçip propagandası haline getirmenin bir anlamı yok. Biz deva partisi olarak bu arkadaşlarımızın bu yanlış davranışlarını kınıyoruz ve temiz bir siyaset anlayışıyla temiz bir. Belediyecilikle temiz bir yönetimle bu İstanbul'un ayağa kalkabileceğine inanıyoruz” diye konuştu.

'İSTANBUL İKİDEN BÜYÜKTÜR'

Seçim kampanyalarında harcanan paralara dikkat çeken ve İstanbul ikiden büyüktür diyen Şahin, "Ekrem İmamoğlu, üç ay önce 'İstanbul’da israfı bitirdik' diye bir kampanya yaptı. Bu kampanyada sayın İmamoğlu’nun harcadığı para 700 milyon lira. Bugün itibariyle yaptığı kampanyanın bedeli 1,5 milyar lira. Hükümetin yaptığı ise bunun 4 katı. Hükümet bu çirkinliklerin membağı, İlk yol göstericisi ve bu çirkinlikleri devam ettiren de hükümet. İstanbul ve Türkiye iki adama mahkum değil" dedi.

HİÇBİR ALANDA DENETİM YOK

Hiçbir alanda denetim yok diyen Şahin, “ Bir çok bölgede yaya kaldırımları tamamen işgal edilmiş durumda. İşletme sahipleri tarafından önce İstanbul'daki yaya kaldırımlarını özgürleştirmek, istanbul'u yayalaştırma projesini başlatmak gerekir. İstanbul kaldırımları olmayan bir şehir haline gelmiş. Fatih’te, Beyoğlu'nda, Ümraniye'de, Sultanbeyli'de, Sancaktepe'de bunları gördüm. Bahçelievler'de, Şirinevler’de kaldırımların nasıl işgal edildiğini birebir yaşayarak gördük. Ve bunun mutlak suretiyle ilk yapılacak işlerden birisi kuvvetli bireyi denetim faaliyeti başlatmak. Yerde belediyenin kendi üzerine düşen bölümünü ve kamuyla işbirliği yaparak hükümette ve acilen İstanbul'u kaldırımları olan bir şehir haline getirmek ve bu işgalleri sonlandırmak gerekiyor. Kim 16 milyon İstanbul’run hakkına hukukuna giriyorsa onu en ağır şekilde cezalandıracaksınız. Bunu başka bir izahı söz konusu değil” ifadesini kullandı.

KONUT FİNANSMAN KURUMU KURMAMIZ LAZIM

Depremle ilgili acil önlemlerin alınması gerektiğinin altını çizen Şahin, “Deprem geldikten sonra değil. Deprem gelmeden bunun önlemini almak lazım. Uzunca süredir ısrarla diyoruz ki bir konut finansman kurumu kurmamız lazım. Şu anda 60 tane farklı banka konut kredisi veriyor. Ama vatandaşa konut kredisi verirken canını dağılıyor. Hem satın aldığı gayrimenkule ipotek koyuyor. Hem çok yüksek oranda kredi faizi uyguluyor. Biz diyoruz ki ada bazlı olarak dönüşümü yapalım. Özellikle tarihi kent olarak tabir ettiğimiz İstanbul'da bir tek yeni inşaata müsaade etmemek kaydıyla var olanları konut finansman kurumu aracılığıyla destekleyerek kendi mülkünü ipotek olarak göstererek, uzun vadeli bir kredi kullandırarak, konutları yenilemeliyiz. İstanbul'un neresinde olursa olsun yeni yerleşim yeri açmak, yeni bir imar düzenlemesi yapmak kadar yanlış bir şey olamaz. Var olan yerde konut finansman kurumu aracılığıyla güçlü bir şekilde bu depreme dayanıksız olduğunu hissettiğimiz ve tespit ettiğimiz yerlerde yenileştirme faaliyetlerini gerçekleştirmek gerekiyor. Dünya piyasasında pek çok örneği var. Bu sistem devreye sokulacak. Deprem konutların yenilenmesi için bu finans modelini acilen işleme sokacağız” dedi.

İNSANLARIMIZA TOPLU TAŞIMA GELENEĞİNİ YERLEŞTİRMEMİZ LAZIM

İstanbul’un ulaşım sorunun ada değinen Şahin, “İstanbul’da ulaşım sorununu hemen 5 yıl asla çözemezsiniz. Öncelikle bu var olan nüfusu azaltmak gerekiyor. Kontrol altına almak gerekiyor ve buradaki insanımıza toplu taşıma geleneğini yerleştirmek gerekiyor. Eğitmemiz lazım ve trafiğe çıkan araçlarla alakalı arkadaşlarımız bunu uygulamayla sabit hale getirmişler ve örneklerini de paylaşıyorlar. Bugün trafikte Anadolu Yakası’ndan köprüye gelinceye kadar eğer 8 noktada bir trafik tıkanıklığı varsa bunun ikisi normal şartlarda tıkanıksa, 6 tanesi modeli eski araçların arıza yapmış olmasından kaynaklı olarak trafiğin tıkandığını tespit etmişler. Avrupa'da belirli bir yaştan sonra o araçları üçüncü dünya ülkelerine gönderiyorlar. Kendileri yeni model araçlarla trafiğe çıkıyorlar ve kendi trafiklerini kolay kolay aksatmıyorlar. Bunu uygulamada çok rahatlıkla İstanbul'da yapabiliriz ve kesinlikle mutlak surette şeritleri kullanırken tek araç, tek başına araç kullanan. 3 kişiyle araç kullanan. Toplu araç kullanan olarak bu şeritleri bölmemiz gerekiyor. Bunları yapmadığımız müddetçe toplu ulaşıma vatandaşı sevk edemeyiz” ifadelerini kullandı

İSTANBUL’A TEMİZ BİR YÖNETİM VADEDİYORUZ

Biz İstanbul için hazırız diyen Şahin, “Biz İstanbul'u yönetebilecek kadrolara sahibiz. Ehliyetli ve liyakatli kadrolarımız var. İstanbul'un 39 ilçesinin 39’unda da adayımız var. Bunların içlerinde 9 tane kadın adayımız var. Türkiye genelinde de 563 adayımızın 82 tanesi kadın. Oransal olarak baktığınızda en yüksek oranda temsil kadın adaylarda Deva Partisi'nde. Biz meclis üyelerimizle, belediye başkan adaylarımızla İstanbul'a talip olduğumuzu ortaya koyduk. Ehliyetli, liyakatli kadrolarla tertemiz bir yönetim anlayışıyla İstanbul'a temiz bir yönetim vadediyoruz” dedi.

Programa, Deva Genel Başkan Yardımcısı Candan Karlıtepe,  Deva Partisi İstanbul il Başkanı Ali Hakan Ağaoğlu, Deva Partisi İstanbul seçim Koordinatörü Fesih Zeki Mert  ve Deva Partisi Bahçelievler adayı Nalan Ilgın,  katıldı.

Kaynak:Esenyurt Haberleri

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sanatsever, 'Hayatımızda olduğunuz için minnettarız'Önceki Haber

Sanatsever, 'Hayatımızda olduğunuz için...

Esenyurt’ta Konuşan Murat Kurum: Taş üstüne taş koymadılarSonraki Haber

Esenyurt’ta Konuşan Murat Kurum: Taş üst...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!