esss

Dünya Prematüre Günü'nde Doğa Hospital'den özel etkinlik

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dünya Prematüre Günü'nde Doğa Hospital'den özel etkinlik
Esenyurt Doğa Hospital Dünya Prematüre Haftası dolayısıyla etkinlik düzenledi. Geleneksel olarak 3”üncüsü düzenlenen etkinlikte prematüre doğan çocuklar ile aileleri pasta kesti

Dünya Prematüre Haftası dolayısıyla Esenyurt Doğa Hospital’de etkinlik düzenlendi. Farkındalığı arttırmak amacıyla düzenlenen etkinlikte prematüre doğan çocuklar ve ailelerine hediyeler verildi.

KIRMIZI’DAN TEŞEKKÜR

Yaşama tutunmanın en zor ve en kıymetli yolculuğu olan Prematüre Haftası etkinliğinde konuşma yapan Doğa Sağlık Gurubu Başkanı Nabi Kırmızı, katılımcılara teşekkür etti. Doğan çocukların sağlıklı büyümesi temennisinde bulunan Kırmızı: “Dünya Prematüre Haftasında bu etkinliği farkındalı arttırmak için düzenleyen arkadaşlara teşekkür ederim. Bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdik. Çocuklarımıza, ailelerine, Esenyurt Kaymakamımıza ve katılım sağlayan herkese teşekkür ederim” dedi.

YAŞAYAN BEBEKLERİN YÜZDE 11 PREMATÜRE DOĞUYOR

Prematüre etkinliklerinin Doğa Hospital’de gelenek haline geldiğini belirten Çocuk Doktoru Fırat Sarı: “Bebeğin anne karnında başlayan yolculuğu çeşitli nedenlerden dolayı erken sonuçlanmak durumunda kalıyor. Dolasıyla bebek anne karnında geliştirmekte olan fonksiyonlarını dışarda geliştirme durumunda kalıyor. Bütün yaşayan bebeklerin yüzde 11’i maalesef Prematüre doğmak zorunda kalıyor. Bu oranda gün geçtikçe artıyor. Annelerin merak ederek bana sordukları soru: Bebekler bu durumda acı çeker mi? Bebekler bizim gibi değil. Ağrıyı duyarlar. Ama onlarda bizim gibi kalıcı hafıza, zaman algısı olmadığı için hafızasında yer almaz. Acıyı algılamaları bizim gibi değil. Tabiri caizse onlar başka bir alemde yaşayan melekler gibi” ifadesini kullandı.

YENİ DOĞAN BEBEKLER İÇİN TAM DONANIMLI YOĞUN BAKIM

Hastanede tam donanımlı yoğun bakımın olduğunu belirten Doğa Hospital Başhekimi Gülnur Seyithanoğlu: “Doğa Hospital yeni doğum bakım ünitesi, yoğun bakımı ihtiyaçları olan tüm bebeklere gerekli yoğun bakım desteğini sağlamaktadır. Güncel bilgiler ışığında model tıbbi donanımıyla bebekleri kısa sürede ailelerine kavuşturmaktadır. Ayrıca ailelerin bilglendirilmesi ve gerekli kaynakları sağlamaktadır. Yeni doğan yoğun bakım ünitemizde bebeklerimize solunum desteği, kan değişimi, ışın tedavileri, damadan beslenme ve erken yeni doğan bebeklerimizde göz muayeneleri yapılmaktadır. Hastanemizin deneyimli yoğun bakım uzmanları, hemşireleriyle 7/24 başarılı bir şekilde hizmet vermekteyiz’ dedi.

Etkinliğe Esenyurt Kaymakamı Vural Karagül, Esenyurt İlçe Sağlık Müdürü Oktay Dokuz, Zengin Şirketler Kurulu Sahibi Beşir Zengin katıldı.

Kaynak:Esenyurt Haberleri

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yıllardır beklenilen Esenyurt metro hattının yapımı başlatıldı!Önceki Haber

Yıllardır beklenilen Esenyurt metro hatt...

Esenyurt’ta yol ortasında bir kişiyi döverek hastanelik ettilerSonraki Haber

Esenyurt’ta yol ortasında bir kişiyi döv...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!