esss

Esenyurt O Araştırmada İstanbul’da Birinci sırada

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Esenyurt O Araştırmada İstanbul’da Birinci sırada
CK Enerji Boğaziçi Elektrik’in "Gayrimenkulün Enerjisi Raporu", 2015-2019 yılları arasında İstanbul Avrupa Yakası’ndaki büyük hareketi gözler önüne serdi. Beş yıllık dönemde Avrupa Yakası’nda yaklaşık üç milyon abone yer değiştirirken ilk kez kapısı açılan gayrimenkul sayısı da 712 bine ulaştı.

CK Enerji Boğaziçi Elektrik'in abonelerin başvuru ve ikametgah bilgilerini baz alarak hazırladığı "Gayrimenkulün Enerjisi Raporu"nun 2019 sonuçlarında ayrıca 374 bin yeni abonenin hizmet almaya başladığı bilgisine de yer verildi.

CK Enerji Boğaziçi Elektrik Genel Müdürü Halit Bakal, "Bu kez İstanbul Avrupa Yakası'nda yaşanan yoğun harekete daha geniş bir çerçevede bakmak istedik. Elimizde 5 yıllık bir veri var, biz de bunu değerlendirelim dedik. Arkadaşlarımızın çalışmaları sonucunda oldukça dikkat çekici rakamlar ortaya çıktı. 2015 yılında görevli tedarik şirketi olarak 4 milyon müşteriye hizmet verirken aradan geçen bu dönemde bu rakam yüzde 9,3 artarak 4 milyon 379 bine ulaştı. Yaklaşık 374 bin yeni abone daha bizden hizmet almaya başladı. Taşınma hareketi ise 3 milyona yaklaştı. Bu, çok büyük bir hareket. Şirket olarak böylesine yoğun harekete yanıt vermekten, müşterilerimizin taleplerini gerçekleştirmekten gurur duyduğumuzu söylemek isterim." ifadeleriyle rapordan çıkan sonuçları yorumladı.

2019 yılında ikinci elde büyük hareket

Rapora göre 2019 yılında kentte ciddi bir yer değiştirme gözlendi. 2018 yılında 590 bin taşınma hareketi yaşanırken 2019 yılında bu rakam yüzde 28 gibi yüksek bir oranda artarak 753 bini aştı. Söz konusu hareketin 604 bini ikinci el, yaklaşık 149 bini de yeni gayrimenkulde yaşandı. 2019 yılında her gün yeni gayrimenkule taşınan abone sayısı 408'i buldu. 2019 yılındaki taşınma hareketindeki artışta özellikle yılın ilk yarısında usulsüz aboneliğe karşı başlattığı bilgi güncelleme kampanyası da etkili oldu.

İlçe bazında bakıldığında ise Esenyurt'un son yıllarda en hızlı büyüyen ilçe olduğu da görülüyor. 2019 yılında Esenyurt, 92 bin 989 taşınma hareketi ile ilk sırada yer almakta. Küçükçekmece 58 bin, Fatih de 46 bin taşınma ile Esenyurt'u takip etti. Çatalca yedi bin ile en az hareketin gözlendiği ilçe oldu. Esenyurt özelinde 29 yaş altında genç nüfusun yoğunluğu göze çarpıyor. Bu yaş grubundaki abone sayısı 44 bin 294 olan Esenyurt bu alanda da İstanbul'da başı çekti. İlçedeki genç abonelerin toplam abonelere oranı yüzde 12,3 düzeyinde gerçekleşti.

Türkiye'de son yıllarda belli bir değerin üzerinde gayrimenkul alanlara vatandaşlık hakkı verilmesi, bu yolla gayrimenkul sektörüne yatırım yapmanın ve İstanbul'da yaşamanın cazibesini koruması gibi nedenlerle 2019 yılında CK Enerji Boğaziçi Elektrik'e 78 bin 357 yabancı abone başvuruda bulundu. Şirketin 2019 sonu itibarıyla toplam yabancı abone sayısı ise 149 bin 946'ye ulaştı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Esenyurt Ak Parti’ye En Çok Üye ÖdülüÖnceki Haber

Esenyurt Ak Parti’ye En Çok Üye Ödülü

“En Çok Konut Üreten” şirket ödülü Özyurtlar’ın olduSonraki Haber

“En Çok Konut Üreten” şirket ödülü Özyur...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!