esss

İşte Google'de en çok arananlar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İşte Google'de en çok arananlar
Türkiye'deki internet kullanıcıları, 1 Ocak-31 Temmuz 2017 döneminde arama motoru Google'da en çok 'Facebook', 'Youtube', 'hava durumu', 'Sahibinden', 'Google', 'haber', 'son dakika', 'çeviri', 'haberler', 'Instagram' kelimelerini aradı.

Google verilerinden derlenen bilgilere göre, Türkiye  genelinde 2017'nin ilk 7 ayında Google'da en çok artış gösteren aramalar, "gece  gölgenin rahatına bak", "içerde son bölüm", "son depremler", "survivor, ve "tv8  canlı" oldu.

Ülke genelinde "sağlık" kategorisinde "hastane" ilk sırayı aldı, bunu  "kalp", "bebek", "gebelik" ve "ağrı" kelimeleri takip etti.

"Seyahat" kategorisindeki aramalar incelendiğinde, "İstanbul", ilk  sırada bulunurken, bunu "uçak bileti", "THY" ve "bilet" izledi.

Söz konusu dönemde bu kategoride en büyük çıkışı gösteren arama ise  "24 Nisan tatil mi" ve "Kurban Bayramı 2017" ile "en uygun uçak bileti" oldu.

"Spor" kategorisi incelendiğinde, bu dönemde en çok aranan kelimeler  sırasıyla "lig", "Beşiktaş", "Fenerbahçe, "Galatasaray" ve "spor" oldu.

Bu alanda "Beşiktaş-Lyon", "Beşiktaş Lyon maçı", "Fenerbahçe Krasnodar  maçı hangi kanalda", "Fenerbahçe Krasnodar", ve "Barcelona Psg" en çok çıkış  gösteren aramalar olarak sıralandı.

"İnternet" kategorisindeki aramalarda "Google", "Twitter", "Hotmail",  "Vodafone" sıralaması oluşurken, "puhu tv", "miraç kandili mesajları", "film  izle" ve "berat kandili mesajları" yükseliş gösteren aramalar oldu.

Haber ve görseller

Google istatistiklerinde "haber" kategorisinde "hava", "hava durumu",  "haber" en çok aranan kelimeler olurken, bu alanda "YSK seçmen sorgulama",  "referandum anketi" ve "YSK seçmen sorgulama 2017" en büyük çıkışı gerçekleştiren  kelimeler oldu.

"Görseller"de, "Facebook", "kız" ve "bebek" aramalarda ilk sırayı  alırken, en çok çıkış gösteren aramalar; "Tumblr", "kapak fotoğrafı" ve "caps"  oldu.

Türkiye'de bu dönemde "aşk", "dj", "Ahmet Kaya", "şarkılar" ve "komik"  en çok aranan kelimeler sıralamasını oluştururken, "minecraft" ve "arsız bela" en  çok çıkış gösterenler olarak yerini aldı.

Büyük şehirler ve dünyadaki aramalar

İstanbul'daki internet kullanıcıları en çok "Facebook", "Youtube",  "hava durumu" ve "Google"ı ararken, "puhutv", "stats royale", "Ramazan Bayramı  tarihi 2017" ve "İbrahim Erkal" kelimeleri en çok çıkış gösteren aramalarda ilk  sıralara yerleşti.

Ankaralı internet kullanıcıların aramalarında "Ankara" "Facebook",  "Youtube", İzmirli internet kullanıcıların aramalarında ise "İzmir", "Facebook",  "Youtube" sıralaması gerçekleşti.

Aynı dönemde dünya genelinde en çok "Facebook", "Youtube", "Google"  kelimeleri aranırken, Google'da dünyada en çok yükselen aramalar "cricbuzz",  "gmail sign in", "123 movies" şeklinde gerçekleşti.

Hangi ay ne arandı, en çok çıkışı ne yaptı?

Son dönemde Google'daki aramalar aylık periyotlar halinde şu şekilde  gerçekleşti:

1 Ocak-31 Ocak: "Facebook", "Youtube", "hava durumu" en çok aranan  kelimeler, "Barbaros Şansal", "reina", "aöf sınav sonuçları 201" en çok çıkış  yapanlar.

1 Şubat-28 Şubat: "Facebook", "Youtube", "hava durumu" en çok  arananlar, "hac sonuçları 2017", "hac kura sonuçları 2017", "diyanet hac kuraları  2017" en çok çıkış yapanlar.

1 Mart-31 Mart: "Facebook", "Youtube", "hava durumu" en çok  arananlar, "YGS sınav sonuçları", "YGS sonuçları", "İstanbullu gelin" en çok  çıkış yapanlar.

1 Nisan-30 Nisan: "Facebook", "Youtube", "hava durumu" en çok  arananlar, "stats royale", "Miraç Kandili", "İbrahim Erkal" en çok çıkış  yapanlar.

1 Mayıs-31 Mayıs: "Facebook", "Youtube", "hava durumu" en çok  arananlar, "Berat Kandili", "Anneler Günü mesajı", "Anneler Günü sözleri" en çok  çıkış yapanlar.

1 Haziran-30 Haziran: "Facebook", "Youtube", "hava durumu" en çok  arananlar, "bayram namazı", "bayram mesajları", "Kadir Gecesi" en çok çıkış  yapanlar.

1 Temmuz-31 Temmuz: "Facebook", "hava durumu", "son dakika" en çok  arananlar, "Metin Hara", "Game of Thrones 7 sezon 2 bölüm", "Game of Thrones 7  sezon 1 bölüm", en çok çıkış yapanlar.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ehliyet sınav sonuçları bu hafta açıklanacak mı? 2017 MEB ehliyet sınav sonucu sorgulaÖnceki Haber

Ehliyet sınav sonuçları bu hafta açıklan...

Süper Kupa, Real Madrid'inSonraki Haber

Süper Kupa, Real Madrid'in

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!