esss

2017 yılının İlk Meclisi Yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
2017 yılının İlk Meclisi Yapıldı
Esenyurt Belediyesi 2017 Yılı’nın ilk meclis toplantısı gerçekleşti.

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun yönettiği 2017 Yılı’nın ilk meclisinde toplam 22 madde görüşüldü. 2017 Yılı’nın ilk meclisinin açılış konuşmasını yapan Başkan Kadıoğlu; “2017 Yılı’nın hepimize hayırlı bir süreç getirmesini temenni ediyorum. Daha güvenli bir ortamda hep beraber yaşamımızı sürdüreceğimizi umuyorum.  Din ve mezhep ayrımcılığı yapmak isteyenler olabilir, provokasyon yapmak isteyenler olabilir. Bizler burada seçilmiş insanlar olarak bu provokasyonlara gelmeden ilçemizdeki bütün vatandaşlarımıza hangi dinden, hangi mezhepten, hangi ırktan olursa olsun eşit davranmalıyız” dedi.

2017 YILI BİRLİK, BERABERLİK VE KARDEŞLİK YILI OLSUN

Oturum öncesi gündem dışı söz alan CHP Grup sözcüsü Yavuz İren, ve AK Parti Grup sözcüsü Mustafa Akboğa 2016 yılında yaşanan hazin olayların 2017’de son bulmasını ve 2017 yılının birlik, beraberlik ve kardeşlik yılı olmasını temenni ettiklerini dile getirdiler.

AK Parti ve CHP grup sözcülerinin yeni yıl dileklerinin ardından 2017 Yılının ilk meclisinde 2’nci gündem maddesi olan Denetim Komisyon Üyelerinin seçilmesine ilişkin, kapalı oylamayla yapılan seçimde; Togay Çoban, Akan Deli, Yasir Çelik, Osman Korkusuz ve Atakan Çiftçi seçildi. 3’ncü gündem maddesi olan Fatih Mahallesi, Doğan Araslı Bulvarı Esenyurt Mezarlığı önünde bulunan prefabrik dükkânların kiraya verilmesi oy birliğiyle kabul edildi. Gündem maddesi hakkında açıklık getiren Başkan Kadıoğlu; “Esenyurt Meydanında seyyar satıcılar adeta bir örgüt haline geldi biz bu seyyarlar ilemücadele ederken içlerinde gerçekten mağdur olan vatandaşlarımız oluyor.Bizde bu vatandaşlarımız mağdur olmasın diye makul bir ücretle bu prefabrik dükkânları kiraya veriyoruz” dedi.

 11’nci gündem maddesi olan borçlanma için belediye başkanına yetki verilmesi oy birliğiyle ilgili komisyona havale edildi. 13’ncü gündem maddesi olan İncirtepe Mahallesi 2824 ada 1 parsel sayılı alanda bulunan Gaziler Camii’nin yerine yeni bir caminin yapılması oy birliğiyle ilgili komisyona havale edildi. Gündem Maddesine açıklık getiren Başkan Kadıoğlu şöyle dedi; Bu yeni yapılacak olan Camimizi hayırsever iş adamı Orhan Özyurt yapmak İstedi, bizler de buna karşılık camiimize Orhan Özyurt İsminin verilmesini belediye meclisimize taşıdık” dedi. 20’nci gündem maddesi olan Esenyurt Belediyesi mülkiyetindeki Mehmet Akif Ersoy Mahallesi 276 Ada’da bulunan Park alanı içindeki sağlık alanını Esenyurt ilçesine bağlı Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu olarak kullanılması amacıyla il sağlık müdürlüğüne tahsis edilmesine ilişkin teklif oy birliğiyle havale edildi.

2017 Yılı ilk Meclis toplantısında görüşülen 22 gündem maddesi bir sonraki meclis toplantısında görüşülmek üzere ilgili komisyonlara havale edildi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Emekli zam oranı belli olduÖnceki Haber

Emekli zam oranı belli oldu

TEOG sonuçları açıklandıSonraki Haber

TEOG sonuçları açıklandı

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!