esss

Ardahan Eğitim ve Kültür Derneği'nden Halepçe Açıklaması

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ardahan Eğitim ve Kültür Derneği'nden Halepçe Açıklaması
Ardahan Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Celil Ünlü, Halepçe katliamı yıldönümü dolaysıyla bir açıklama yaptı.

Celil Ünlü ‘nün açıklaması şöyle:

Bugün Kederli Bakıyorum Dünya ya,  Kimin Fermanıdır Bize HALEPÇE’de  İşlenen Zulüm !!!

Dünyanın en büyük insanlık trajedilerinden biri olarak kabul edilen Halepçe Katliamının üzerinden tam 28 yıl geçti. Bu 27 yıl boyunca içimizdeki ateş hiç sönmedi. Saddam Hüseyin'in emriyle Irak ordusuna ait uçakların, 16 Mart 1988'de kimyasal gaz bombaları attığı Halepçe'de çoğu kadın ve çocuk 5 bin kişi hayatını kaybetmiş, 7 bin kişi yaralanmıştı.

Halepçe’nin göze çarpan ilk özelliği Kürt halkının yoğun olarak yaşadığı bir yer olmasıydı,  tarihin en büyük katillerinden olan ve idam edilen Saddam Hüseyin’in ırkçı ve haksız siyasetine muhalif olan bölge halkı bu tavırlarını acı bir şekilde ödedi. 
O güne kadar bir çok kere yapıldığı gibi hakim güçler isteklerinin yerine getirilmediğini öğrenince bölge halkını tamamen ortadan kaldırmayı planladı. 
Bunun üzerine daha önce Hiroşima ve Nagazaki’de yapılan katliam bu sefer Halepçe’de Kürtlere karşı yapıldı.


Halepçe Katliamında tabi ki emperyalist oyunlar da oynandı.  “Newroz kutlamalarına hazırlık yapıldığı sırada gerçekleştirilen insanlık dışı katliamın tek sorumlusu elbette ki diktatör Saddam Hüseyin değildir. Bölgeye ilişkin hesapları olan emperyalist ülkeler ve İslam ülkelerinin yönetimleri de yaşanan bu vahşeti seyrederek en az Saddam Hüseyin rejimi kadar büyük bir suç işlemişlerdir.

Saddam rejimine sattıkları kimyasal ve biyolojik silahlarla Halepçe katliamının mimarlığını yapanlar ‘özgürlük’ adına Irak’ı işgal ederek 1,5 milyon insanı katletmiştir. Irak’ta kendilerine bağlı kukla bir yönetim oluşturan başta ABD olmak üzere emperyalist ülkeler aynı senaryoyu hayata geçirmek için Libya’dan sonra bugün Suriye’yi hedef seçmişlerdir”

Ezilenlerin, emekçilerin ve insanlığın hedef alındığı tüm katliamları başta insanlık olmak üzere hiç birimiz hiçbir zaman unutmayacağız.

Celil ÜNLÜ

Ardahan Eğitim ve Kültür

Derneği Başkanı

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Esenyurt'ta Sahte Bandrol OperasyonuÖnceki Haber

Esenyurt'ta Sahte Bandrol Operasyonu

Avcılar’da iş cinayeti: Çocuk işçi pres makinesine sıkıştıSonraki Haber

Avcılar’da iş cinayeti: Çocuk işçi pres...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!