esss

Büyükçekmece’den viyana kazığı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Büyükçekmece’den viyana kazığı!
Viyana Belediye binasının tasarımından esinlenerek yapılan Büyükçekmece Belediye binası, bakanlığın metrekare fiyatı olarak belirlediği 882 TL’nin tam 4 katına yapılmış!

Akşam Gazetesi'nin haberine göre; Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün Viyana Belediye binasından esinlenerek yapımına 2010 yılında başlanan belediye bina inşaatından büyük vurgun çıktı. 7 yılda tamamlanan Büyükçekmece Belediye binası, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Resmi Gazete’de 4 Mayıs 2017’de yayımlanan metrekare fiyatlarının tam 4 katına yapıldı.

Metrekare’si 882 TL olmalıydı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kamu binalarıyla ilgili fiyatlarını 4 Mayıs’ta güncelledi. Buna göre ilçe belediye binaları 4’üncü sınıf yapılar, A grubu yapıların metrekare birim fiyatı 882 TL olarak belirlendi. İl Tipi belediye binası olarak belirlenen B grubu tipi yapılar içinse 1021 lira olarak belirlendi. 10 bin metrekare alan üzerine yapılan belediye binasının inşaatı 4 bin 268 lira bir fiyata yaptırıldı. Belediye Hizmet Binası İnce İnşaat Yapım İhalesi 11 milyon 317 bin TL,  Belediye Hizmet Binası Dış Cephe Yapım İşi ihalesi 6 milyon 982 bin TL, Belediye Hizmet Binası İkmal inşaatı yapım ihalesi ise 22 milyon 488 bin TL’ye ihale edildi. Belediye binası Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın belirlediği kriterlere göre yapılsaydı toplamda 10 milyon TL’ye tamamlanacaktı.

İhaleyi kazanan firmaya naylon fatura

Yolsuzlukla Mücadele Derneği, Büyükçekmece Belediye binasıyla ilgili bir rapor hazırlayarak savcılığa suç duyurusunda bulundu. Hazırlanan raporda ihaleyi kazanan bir firmaya naylon fatura düzenlemekten dolayı kayyum atanmasına rağmen belediyenin herhangi bir suç duyurusunda bulunmamasına yer verildi. Ayrıca bazı iş kalemlerinin iki defa ihaleye çıktığı görülüyor.  

KAYNAK: AKŞAM GAZETESİ

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Adnan Kahveci Yeni Muhtarlık Binasına KavuştuÖnceki Haber

Adnan Kahveci Yeni Muhtarlık Binasına Ka...

İstanbul'da su kesintisi yapılacak ilçelerSonraki Haber

İstanbul'da su kesintisi yapılacak ilçel...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!