esss

CHP Esenyurt’tan ilk başvuruyu Seyfettin Başkan yaptı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP Esenyurt’tan ilk başvuruyu Seyfettin Başkan yaptı
31 Mart 2019 yerel seçimlerinde CHP'den Esenyurt Belediyesi Başkan Adaylığı için ilk başvuruyu Seyfettin Başkan yaptı.

Mart ayında yapılacak olan yerel seçimler için CHP’de müracaatlar başladı. CHP'den Esenyurt Belediye Başkanlığı için adaylık müracaatını yapan ilk isim Seyfettin Başkan’dan oldu. Uzun zamandır Esenyurt’ta yaşayan ve burada ticari faaliyetleri yürüten Seyfettin Başkan, geçtiğimiz dönem Beylikdüzü’nde Belediye Başkan aday adayı olmuştu.

Sivil Toplum Örgütleri, muhtarlar ve çok sayıda partili eşliğinde ilçe binasına gelen Seyfettin Başkan adaylık dosyasını Esenyurt CHP İlçe Başkanı Ali Gökmen’e teslim etti. Makam odasında kısa bir süresohbet eden Ali Gökmen ve Seyfettin Başkan sonrasında basın mensuplarının karşısına çıktı.

"Birlik ve bütünlük içinde iktidar olacağız"

Burada ilk olarak CHP Esenyurt İlçe Başkanı Ali Gökmen söz alarak; ‘’2019 yerel seçimleriyle ilgili partimizin aday adaylık başvurusuyla ilgili biz de bugün belediye başkanlığı adaylığı için partimizde en son Seyfettin Başkan da başvurusunu yaptı. Kendisine başarılar diliyorum. Cumhuriyet Halk Partisi bu ülkenin kurucu ve kurtarıcı partisidir. Esenyurt’ta 2019 yılı Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde  en asgari birliği sağlayıp, birlik ve bütünlük içinde partimizin iktidarda olması için gereğini yapacağız" dedi.

‘’Girilmedik ev, sıkılmadık el bırakmayacağız’’

konuşmasına devam eden Gökmen; "Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak, önce ilçe örgütü olarak sonra aday adaylarımızla birlikte girilmedik ev sıkılmadık el bırakmayacağız. 2019 yılında Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidar olacağına inanıyorum. Şunu da belirtmek istiyorum, AKP’nin zulmünden bıkmış, bu ülkeye yapmış olduğu ihanetlerden bıkmış olan tüm Esenyurtlu hemşerilerimizle Cumhuriyet Halk Partisi’nde siyaset yapmaya ve bu sürece katkı sunmaya devam edecek. Ben tekrardan Seyfettin Başkan’a hayırlı olsun diliyorum" ifadelerini kullandı.

Başkan; "Esenyurt bizimle nefes alacak"

Esenyurt CHP İlçe Başkanı Ali Gökmen’in ardından adaylığı hakkında açıklama yapan Seyfettin Başkan: "Umuyorum Cumhuriyet Halk Partisi, Esenyurt’ta bizimle nefes alacak. Kendim aday olsam da olmasam da başkanımla (Ali Gökmen) el ele verip güzel işler yapacağız. Esenyurt’ta kim aday olursa olsun o adayı destekleyeceğim" şeklinde konuştu.

Seyfettin Başkan ve Ali Gökmen, gaztecilerden gelen soruları yanıtladı.

Adaylık için ilk başvuru Seyfettinn Bey mi yoksa başka adaylar da var mı? sorusunu yanıtlayan Ali Gökmen: ‘’Şu an ilk başvuru Seyfettin Bey’den geldi. 19 Ekim’den sonra adaylar netçe belli olacak" dedi.'Neden aday oldunuz ve neden Esenyurt’u tercih ettiniz?' sorusuna cevap veren Seyfettin Başkan; ‘’Ben Esenyurt’ta oturuyorum, 30 senedir de Esenyurtluyum.  Esenyurt’ta çok başarılı projeler yapacağıma inandığım için aday oldum. Esenyurt’un gerçekten birçok problemi var. Cumhuriyet Halk Partisi kazanıp gelirse sosyal demokrat belediye anlayışıyla hizmet vermeye başlayacağız. Birçok proje var aklımda" ifadelerini kullandı. 2014 yılında düzenlenen yerel seçimde Beylikdüzü’nden aday adayı olduğu hatırlatılan Seyfettin Başkan'a 5 yıl sonra değişen ne oldu şeklinde bir soru yönetildi. Seyfettin Başkan'ın bu soruya yanıtı şöyle oldu; ‘’Çok eskiden beri Cumhuriyet Halk Partisi’ndenim. Türkiye genelinde bile her an her şey değişiyor. Bizim bu yerel yönetimlerde eğer biz AKP’yi %30’ların altına indiremezsek, bunları tartışmaya açmazsak bu hükümet, siyaset bitmiştir. Bundan sonra kimsenin yapacağı bir şey yoktur. Maalesef çok kötü yönetiliyoruz ve kendimizi de anlatamıyoruz.’’"İhtimal değil zorunluluk haline geldi"

Esenyurt’ta yaşanan başkan değişikliği ve bu durumun 2019’daki yerel seçimlerine nasıl yansır şeklindeki soruyu yanıtlayan Ali Gökmen: ‘’Cumhuriyet Halk Partisi 2004 yılına kadar Esenyurt’u yönetti arkadaşlar. Az önce Seyfettin Başkan’ın da söylediği gibi bu ülke yönetilmiyor. Esenyurt, Necmi Kadıoğlu zamanında da yönetilmedi, bugün de yönetilmiyor. Halk yaşam koşullarından memnun değil. Esenyurt’ta sosyal demokrat belediyeciliği yok. Bunu da Esenyurt’a kazandıracak tek parti, Cumhuriyet Halk Partisi’dir. AKP cephesinde, kraldan çok kralcı var. Esenyurtlu bugün nefes almak, sosyal yaşamını devam ettirebilmek için nereye gidiyor arkadaşlar? Cumhuriyet Halk Partisi belediyelerinin olduğu yerlere yani Bakırköy, Avcılar, Beylikdüzü, Büyükçekmece , Silivri’ye gidiyor. Neden? Çünkü sosyal belediyecilik orada var. Kazanma ihtimalimiz, ihtimal değil zorunluluk haline geldi artık" dedi.

"Esenyurt’u sosyal belediyecilik anlayışı ile yöneteceğiz"

Son olarak sorulan; 'Peki Cumhuriyet Halk Partisi Esenyurt’ta, belediyeyi alabilmek için isim mi önemlidir yoksa teşkilat mı daha önemli?' sorusunu yanıtlayan Seyfettin Başkan: ‘’Tabi ki parti önemlidir. Parti niçin var, kazanmak ve yönetmek için var. Hangi adayla kazanırım, parti için bu soru önemli. O isim üzerine parti karar kılar. Eğer nasip olur da aday olursam çok güzel projeler açıklayacağım. Trafik sorunu, yol olayları, imar olayları... bütün sorunları tek tek ele alıp ilgileneceğim. İlçeyle, muhtarlarla, STK başkanlarıyla, sosyal belediyecilik anlayışıyla Esenyurt’u yöneteceğiz" şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Karısı ihbar edince 26 kadın böyle kurtarıldıÖnceki Haber

Karısı ihbar edince 26 kadın böyle kurta...

Esenyurt Hanak Derneği Tanıtım Günlerine hazırlanıyorSonraki Haber

Esenyurt Hanak Derneği Tanıtım Günlerine...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!