esss

Esenyurt Hanak Derneği Tanıtım Günlerine hazırlanıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Esenyurt Hanak Derneği Tanıtım Günlerine hazırlanıyor
Esenyurt'ta bulunan Ardahan İli Hanak İlçesi Çevre Köyleri Dayanışma Derneği, geçtiğimiz hafta sonu Ardahan Kültür Evi kahvaltı salonunda Hanak Köy Dernekleri başkanlarına düzenledikleri kahvaltıyla bir araya geldi.

Kahvaltıya; Ardahan Kültür Evi Başkanı Efrail Çifçi,  Ardahan Kültür Evi Başkan Vekili Gürhan Şimşek, Ardahan Kültür Evi Başkan Yardımcısı Bilal Sönmez, Ardahan Kültür Evi Müdürü Güven Avşar, KAISİAD Başkan Yardımcısı Sait Üstündağ, Posof Dernek Başkanı ve aynı zamanda gazetemiz imtiyaz sahibi Mihrican Deniz katılım sağladı.

Adımıza yakışan bir festival düzenleyeceğiz

Esenyurt Ardahan İli Hanak İlçesi Çevre Köyleri Dayanışma Derneği Başkanı ve aynı zamanda Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Togay Çoban, 16 Ekim - 22 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan Kars – Ardahan – Iğdır Tanıtım Günleri ve Ardahan Kültür Evi tarafından organize edilen Veteranlar Futbol Turnuvası için bir araya geldiklerini ifade etti. Başkan Çoban: ‘’Bugünkü toplantımızın amacı önümüzde bir Kars – Ardahan – Iğdır Tanıtım Günleri adı altında plan ve programı düzenlenmiş bir etkinliğimiz olacaktır. Bizler geçen hafta Hanak Çevre Köyleri Derneği olarak kendi aramızda müzakereler yaptık. Tanıtım günlerine bizim dernek olarak ne gibi katkılarımız olur bunları konuştuk. Beylikdüzü Metro İstasyonu’nun orada bize yakışan bir şekilde festival düzenlemek istiyoruz.

Bu festivale omuz vermek istiyoruz          

‘’Bizler de Hanak Derneği olarak kendi standımızı orada açacağız. Kendi ürünlerimizi orada tanıtacağız. Bu festivale omuz vermek istiyoruz. Her il böyle etkinliklere katılıyor. Hatta Beylikdüzü’ndeki festival alanı yetmiyor Avrupa yakasında Yenikapı’da Anadolu yakasında ise Maltepe’de festival alanları yapmak istiyorlar ve yapıyorlar da. Ama biz ilk ikisini burada yaptığımız için üçüncüsünü de burada yapmak istiyoruz’’ dedi.

Ekonomik durumu iyi olmayan öğrencilerimize burs vermek istiyoruz

Başkan Çoban sözlerine ‘’Diğer bir konu, biz Hanak Derneği olarak yaklaşık 13 bin nüfusa sahip bir ilçeyiz. Böyle etkinlikler yaparken, ekonomik durumu iyi olan arkadaşlarımız var, onlardan destek alarak hali vakti yerinde olmayan en az 20-30’a yakın öğrencilerimize burs vermek istiyoruz. Diğer bir konu da Ardahan Kültür Evi’nin başlatmış olduğu zannediyorum 14 Ekim’de düzenlenecek 35 Yaş Üstü Veteranlar Futbol Turnuvası’na biz de varız. Bir hatırlatma yapmak istiyorum, dernek geceleri başladı. Hanak Derneği Başkanı olarak söylüyorum, aynı tarihlerde dernek gecelerini çakıştırmayın. Aynı tarihte olunca gitmekte güçlük çekiyoruz. Sizden de bu konuda hassasiyet bekliyorum. Bir de diğer bir konu, herkes biliyor ki siyasi bir kimliğim var. 2 dönemdir dernek başkanlığı görevimi icra ediyorum. Haziran ayında da bu görevi genç arkadaşımıza devreceğiz. Bizim başarımız ekip işidir. Ekibime çok teşekkür ediyorum. Diğer bir konu kadınlarımızın olduğu yerde ciddiyet var, samimiyet var, buradan dernek başkanlarımıza da sesleniyorum, bu konularda da bunu dikkate aldın’’ açıklamasında bulundu.

Efrail Çiftçi; Sevinçli ve heyecanlıyız                       

Togay Çoban’ın konuşmasının ardından mikrofonu alan İstanbul Ardahan Kültür Evi Başkanı Efrail Çiftçi: ‘’Kars – Ardahan – Iğdır Tanıtım Günlerimiz yakında başlıyor. Hepimiz sevinçli ve heyecanlıyız. Sizlerden ve tüm hemşerilerimizden desteklerini bekliyoruz. Bu yıl üçüncüsünü düzenleyeceğimiz tanıtım günleri için siz değerli hemşerilerimizi orada görmek istiyoruz. Oldukça yoğun katılımla açılacak organizasyon yaparak hem kültürümüzü yansıtıp hem de yöresel ürünlerimizi tanıtma imkanı bulacağız. Geçtiğimiz iki yılda büyük ilgi gören tanıtım günlerinin bu yıl daha yoğun olacağını düşünüyoruz. Bu anlamıyla başta dernek başkanımız, bu organizasyonu yapan Togay Çoban’a ve sizlere teşekkür ediyoruz. Geçtiğimiz iki yılda gösterdiğiniz alakayı bu yıl da göstereceğinize inanıyorum" dedi.

Asıl amacımız kültürümüzü tanıtmak

İstanbul Ardahan Kültür Evi Başkanı Efrail Çiftçi’nin konuşmasının akabinde kısa bir konuşma yapan KAISİAD Dernek Başkan Yardımcısı Sait Üstündağ ise: ‘’Üçüncüsünü düzenleyeceğimiz Kars – Ardahan – Iğdır Tanıtım Günleri’nde sadece ilimizin tanıtılması burada amaç değildir. Orada asıl amacımız kültürümüzü tanıtmak, Kars’ın, Ardahan’ın, Iğdır’ın tarihini tanıtmaktır. Yoksa burada her yerde Kars’ın da, Ardahan’ın da, Iğdır’ın da peyniri, sütü kaşarı da satılıyor. Orada asıl amaç kültürlerimizi başkalarına göstermek. Tanıtım günlerini sağ olsun Efrail ağabey ile beraber KAISİAD başlatmıştır" ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
CHP Esenyurt’tan ilk başvuruyu Seyfettin Başkan yaptıÖnceki Haber

CHP Esenyurt’tan ilk başvuruyu Seyfettin...

Esenyurt’ta 81 İl Derneği Top KoşturacakSonraki Haber

Esenyurt’ta 81 İl Derneği Top Koşturacak

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!