esss

Ardahan Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nden Farkındalık Gününe yoğun ilgi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ardahan Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nden Farkındalık Gününe yoğun ilgi
Ardahan’da 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü münasebeti ile Ardahan İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Ardahan Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından bu özel günde özel çocuklara ve salgın sürecine yönelik çok güzel bir etkinliğe ekip olarak imza attılar.

Dünya genelinde Otizm spektrum bozukluğu doğuştan gelen ya da yaşamın ilk yıllarında ortaya çıkan karmaşık bir nöro-gelişimsel farklılıktır. Yapılan araştırmalar sonucuysa her 54 çocuğun ortalama 1’inde Otizm Spektrum Bozukluğu görüldüğünü ortaya koyuyor. Ardahan İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Ardahan Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından bu özel günde özel çocuklarımıza ve salgın sürecine yönelik için çok güzel bir etkinliğe ekip olarak imza attılar. 

ÇEŞİTLİ ZİYARETLERDE BULUNULDU

Ardahan Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Yıldız Dede ve Özel Eğitim Hizmetleri Bölüm Başkanı Buse Berke otizmli bir öğrenci ve arkadaşıyla birlikte ilk olarak İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Bulut’u, Özel Eğitim Şube Müdürü Tamer Avşar’ı makamında ziyaret etti. Ardından İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Bulut, Ardahan Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Yıldız Dede ve Özel Eğitim Hizmetleri Bölüm Başkanı Buse Berke, öğrencilerle birlikte Vali Hüseyin Öner’i makamında ziyaret ettiler. Vali Hüseyin Öner’e hazırlanan maske paketleri ve bilgilendirme afişleri takdim edildi. Vali Hüseyin Öner makamında ağırladığı öğrencilere hediyelerini verdi. Ardından 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü için Ardahan Rehberlik ve Araştırma Merkezi Özel Eğitim Hizmetleri Bölümü’nün tasarlamış olduğu maskeler, bilgilendirme broşürler, farkındalık kurdelaları şehir merkezinde kurulan bir stantta sosyal mesafe kuralına uyarak halka dağıtıldı.

VATANDAŞ YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Halkın yoğun ilgisiyle karşılaşılan etkinlik alanına teşrif eden Vali Hüseyin ÖNER tarafından farkındalık gününün önemine ithafen konuşma gerçekleştirildi. Vali ve İl Milli Eğitim Müdürü, Şube Müdürü etkinlik alanına gelen vatandaşlara maske dağıtarak; bilgilendirme yaptı. 

Kaynak:Esenyurt Haberleri

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
CHP'li milletvekili Özgür Karabat’a şantaj yapan sanıklara tahliyeÖnceki Haber

CHP'li milletvekili Özgür Karabat’a şant...

Esenyurt'ta İki Otomobil Yanarak Kullanılmaz Hale GeldiSonraki Haber

Esenyurt'ta İki Otomobil Yanarak Kullanı...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!