esss

Çiftçi, Esenyurt'ta Konut Mağdurlarının sorununu ancak ben çözerim

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çiftçi, Esenyurt'ta Konut Mağdurlarının sorununu ancak ben çözerim
31 Mart yerel seçimleri için aday adaylarının çalışmaları hızla devam ediyor. CHP Esenyurt Belediye Başkan Aday Adayı Mimar Atakan Çiftçi geçtiğimiz hafta sonu basın mensuplarıyla bir araya geldi. Çiftçi 10 Ocak çalışan gazeteciler gününü kutladı ve çalışmalarından bahsetti.

Çiftçi, Esenyurt’u nasıl yöneteceğine dair iddialarını ortaya koydu. ‘Bizim oluşturacağımız yönetim şeklinde her kesimindeki komşularımızla temsiliyeti sağlayacağız. İnsanımızı da yönetimin içine katarak başarıyı yakalayacağız. Çünkü hiçbir başarı hikâyesi tek başına olmaz. Ben mükemmelim, en iyisi benim, her şeyi ben bilirim söylemleri ile hikâyenin nereye gittiğini çok yakın zamanda gördük’ ifadeleri dikkat çekti.

 BASIN EMEKÇİLERİNE AYNI MESAFEDE OLACAĞIZ

Esenkent Hasbahçe Restoranında düzenlediği kahvaltı programıyla bir araya gelen Çiftçi, gazetecilerin zor şartlarda mesleklerini icra ettiklerine dikkat çekti. ‘Siz basın mensuplarının haber yapmak yerine adliye koridorlarında dolaştığınızı biliyoruz. Ülkemizde gazetecilik mesleğini icra etmek maalesef birtakım bedelleri beraberinde getiriyor.İlerleyen dönemlerde hem ülkemizde, hem Esenyurt'ta bunun önünün daha rahatlayacağı koşullarının, iyileştirileceği sizlerin rahatça çalışabileceği bir dönem olsun istiyorum. Adaylaştığımız takdirde; buradan söz veriyorum. Bütün yerel basın emekçilerine aynı mesafede ve eşit düzeyde ayakta durabileceği çalışmalar içerisinde bulunacağız’ ifadelerini kullandı.

ESENYURT’UN ÇOKÇA SORUNU VAR

Basın mensuplarına kendisinden ve yürüttüğü çalışmalardan bahseden Çiftçi, açıklamasında belediyecilik hususunda oldukça iddialı olduğuna vurgu yaptı. ‘ 30 yıldır Esenyurt'ta yaşıyorum. Mesleğim mimarlık, 1998-2004 yılları arasında Esenyurt Belediyesi’nde mimar olarak göreve başladım. Fen işleri,İmar,İhale birimlerinde bir fiil çalıştım.O dönemde Esenyurt kentleşme sürecindeydi.Yolundan, parkına, ağaç dikimine kadar elimizin değmediği bir nokta kalmadı. Esenyurt büyürken biz de Esenyurt'la beraber büyüdük ve şekillendik. 2004 yılında Necmi Kadıoğlu AKP ile birlikte seçimi kazanmasıyla beraber Belediye’den ayrıldık.Mesleğimiz gereği müteahhitlik hizmetlerine döndük.Okul,park, sağlık ocağı, kreş, konut gibi masanın bu tarafında da mimarlığa dair ne varsa hepsini hayata geçirdik. 2014-2019 yılları arasında Cumhuriyet Halk partisi ve üyeleri beni meclis üyeliği ile onurlandırdılar. 5 yıl boyunca meclis üyeliği görevimi yerine getirdim. İmar komisyonu, çevre komisyonu, yönetim komisyonlarında görev aldım. 2019'da Esenyurt belediye başkanlığı için yine aday adayıydım.Partimiz, Kemal Deniz Bozkurt’u uygun gördü.Bu dönemde tekrar aday adayı olmaya karar verdim. Esenyurt'ta özellikle AKP belediyeciliğinden kalan bir sürü sorun ne yazık ki bizim kucağımızda bir bomba gibi bekliyor. Esenyurt’un çokça sorunu var. Konut, imar problemleri ve muazzam bir şekilde trafik ve ulaşım problemimiz var. Yine bunların dışında artan nüfus ve konut yoğunluğundan dolayı yabancı uyruklu vatandaşların getirdiği göç ve göçmen problemimiz var’ dedi.

BU NÜFUSTA MUAZZAM BİR İŞ GÜCÜ VAR

Çiftçi, yapacağı çalışmalar ve projelerinden bahsetmeyi unutmadı açıklamasını şöyle sürdürdü.’ Türkiye'nin en büyük ilçesine ve en büyük nüfusuna sahibiz. Bu nüfusta muazzam bir iş gücü var. Oldukça genç bir nüfusa sahibiz. Bunları katabileceğimiz birçok proje ile Esenyurtluları hem üretimedâhil edeceğiz. Hem de sağlıklı ve ucuz tüketimi sağlayacağız. Esenyurt’un trafik ve ulaşım sorununu hepimizin malumudur. Hangi saatlerde ne kadar yoğunluk var.Nasıl çözülebileceğine baktık ve projelerimizi bununla ilgili hazırladık. Bir iki mühendislik ve mimarlık çalışmasıyla birçok yeri rahatlatabileceğiz. Bunun dışında ana caddelerde ve ana arterlerde kesin olarak çözüme kavuşturacağız.
 

RAYLI SİSTEM ESENYURT’UN TRAFİĞİNİ RAHATLATACAKTIR

Esenyurt için yapılan metroçalışması 2025'in sonu ya da 2026 Mart’ta bitmiş olursa, ana arterlerle ilgili kalan çalışmalarda sorunumuzun çözümünde büyük katkı sağlayacaktır. Yine trafikle ilgili raylı sistem bizi yüksek oranda rahatlatacaktır. İlçemizde kim nerede hangi problemi yaşıyor biliyoruz.Biz bunların hiçbirine seyirci kalmayacağız.Çözmek için adayız çözeceğimize de inanıyoruz. Alanımıza hâkimiz o yüzden de Esenyurt'umuza da en iyi hizmet iddiasıyla yola çıktık.İnsana dokunacağız, insanlara sırtımızı dönmeyeceğiz.İnsana dokunursanız, bütün hikâyelerin güzel başlangıçlarının sebebi olursunuz.

ESENYURT’A BİZİM BORCUMUZ VAR

Bakınız,Terzi Fikri örneğini birçok yerde daha önce vermiştim. O dönemlerde halk meclisleri ile yapılan bir belediyecilik vardı; şimdi biz de bunu birebir uygulayacağız. Bizim oluşturacağımız yönetim şeklinde her kesimindeki komşularımızla temsiliyeti sağlayacağız. İnsanımızı da yönetimin içine katarak başarıyı yakalayacağız. Çünkü hiçbir başarı hikâyesi tek başına olmaz. Ben mükemmelim, en iyisi benim, her şeyi ben bilirim söylemleri ile hikâyenin nereye gittiğini çok yakın zamanda gördük.Daha çok çoğulcu ve katılımcı olacağız.Herkesin içinde olduğu bir yapı oluşturacağız. Söylediğim gibi 30 yıla yakındır buradayız. Esenyurt'a bizim bir borcumuz var. Esenyurt bizi yetiştirdi ve bu sayede belli niteliklerimiz oldu. Şimdi sıra bizde borcumuzu ödeyeceğiz’ dedi.

KONUT MAĞDURLARININ SORUNUNU ANCAK BEN ÇÖZERİM

Mimar Atakan Çiftçi, deprem ile ilgili olarak yapılması gerekenlerle ilgili de şunları söyledi. ‘Bildiğiniz gibi Şubat ayında bir deprem yaşadık.Deprem diye kaçınılmaz bir gerçeğimiz var. Yakın bir zamanda İstanbul'da bir depremin yaşanacağı hep konuşuluyor. Esenyurt'ta gördüğümüz en büyük sorunlardan biri de bu depreme karşı hazırlık süreci ve kentsel dönüşümdür. Göreve gelir gelmez; bunlarla da ilgili ilk 1-3 ayda Esenyurt'ta genel bir tarama yapacağız. Mühendisler, mimarlar, teknikerler sahada resmen sokak sokak Esenyurt’un röntgenini çekeceğiz.İnsanların kaygısını ve korkusunu gidererek bu hizmeti de tamamen ücretsiz sunacağız. Bundan sonra Esenyurt'ta güneşe değecek kadar yükseklikte imarın önünü kapatacağız.Yapılanlarda da varsa sıkıntısı ki, olan var biliyorum.Bunların da önüne geçeceğiz. Konut mağdurları var.Aileleri ile beraber yaklaşık 120.000-150.000 civarındadır. En son yine AK parti döneminde Başkan Necmi Kadıoğlu ve ekibi birçok proje garantör oldu. İşledikleri kataloglarda resim bastırıp çok güzel proje öneriyorum dediler ve bir sürü vatandaşımıza makettenama gerçekliği olmayan binalar ve konutlar sattılar.Baktılar ki; belediyede bununla ilgili hiçbir işlem yapılmıyor. İnsanları kandırmaya devam ettiler.Meclis üyeliği dönemimde bu konuyu gündeme getirmiştim.Geldiğimiz süreçte şunu çok açık yüreklilikle söyleyebilirim. Onların sorununu ancak ben çözerim’ ifadelerini kullandı.

Kaynak:Esenyurt Haberleri

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tevfik Göksu'nun aday gösterileceği yer belli oldu. İBB adaylığı için ismi geçiyordu. Bu kez Esenler değilÖnceki Haber

Tevfik Göksu'nun aday gösterileceği yer...

Okan Çiftçi, Gazetecilerle bir araya geldiSonraki Haber

Okan Çiftçi, Gazetecilerle bir araya gel...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!