esss

HEP-SEN'den yüzde 30'luk zam açıklaması

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
HEP-SEN'den yüzde 30'luk zam açıklaması
Hemşireler ve tüm sağlık profesyonelleri sendikası (HEP-SEN) Esenyurt Devlet Hastanesi önünde yapılan zamlar ile alakalı basın açıklaması düzenledi.

Sendika Başkanı Burcu Yalın, yaptığı açıklamada; Emek için, hak için, adalet için yola çıktığımız ilk günden bu yana kamu sağlık emekçilerinin yanında durarak, toplumun sağlığı için her görevi ifa ederek, her meşru yolla hukuksuzluklarla mücadele ederek büyüyen HEP-SEN hareketi, sahanın hareketi olarak beyanımız ve çağrımızdır!

1 Ocak 2023'ten itibaren geçerli olacak vergi had ve tutarları %122 oranında artırıldı. 2022 yılsonu enflasyonu TÜİK tarafından %64, ENAG tarafından %137 olarak hesaplandı. En düşük memur maaşı 2015’te net asgari ücretin 2,2; hemşire maaşı 2,6; öğretmen maaşı ise 3 katıydı. Memur maaşlarının 2015’teki seviyeye gelebilmesi için en az %100 zam yapılması gerekirken, bu tartışmalar devletin yetkili makamlarınca saçma tartışmalar olarak adlandırılıp 3 Ocak 2023 tarihinde %25’lik bir artış kararı açıklandı. Bunun içindeki %16,4 oranı zaten enflasyon farkı ve imzalanan Toplu İş Sözleşmesi gereğince belirlenen orandı. Yani biz kamu emekçilerine aslında yapılan zam oranı %8,6 oldu. Hatta ve hatta bu oran büyük bir şölen eşliğinde, alkışlar eşliğinde bir lütuf, bir zafer gibi duyuruldu. %25 Açıklanırken alkışlayan yetkili sendika başkanı, aynı gün zam yetersizdir açıklaması yaptı, ertesi gün de adeta bir danışıklı dövüş izlenimi veren bir tür akıl oyunu oynanmaya çalışıldı ve ilave bir %5 ile çığ gibi bir anda büyüyen tepkiler satın alınmaya çalışıldı. Vergiler, %122 artarken, devletin personelinin maaşı sadece %30 arttı.

EMEK BİZİM HAK BİZİM

Kamu personeli devletin işleyişini ayakta tutan ana sütundur. İlgili alanda yüksek eğitime sahiptir, nitelikli ve çeşitli sınav vb. aşamalardan geçerek gelmiştir. Devlet, kendi işlerini idare ederken personeline güvenebilmek için her türlü adımı atmaktan geri durmazken, verdiği değer bu kadar mıdır? Güven duyduğunuza değer vermeyerek nasıl bir yol izlediğinizin farkında mısınız? Yoksa devlet, memurunu gözden mi çıkardı? Üzerine basa basa soruyoruz, devleti yönetmeye talip olanlar, devletin memuruna sahip çıkmadan mı bunu başaracak? Eğitimli insanların bir kıymeti yok mu? Her şey, her hareket oy için mi? Devlet teamüllerinin, devlet geleneklerinin ülkemizde düştüğü hal bu mudur?

DEVLETİN MEMURU YOKSUL OLAMAZ

Oran açıklanırken alkış tutan, sonra da samimiyetsizce oranı az bulduğunu söyleyen yetkili etkisiz sendika! Kamu personeli, beslenme ve barınma gibi en temel haklardan bile mahrum bırakıldığını, bunu da sizin alkışladığınızı gördü, yetkiyi size vererek hata ettiğini anladı. Danışıklı dövüşü andıran hamlelerle kamu personelinin zekasıyla alay ettiğinizi de gördü. Artık sizin gibi ideolojik yapılarını sonu geldi, gerçek sendikacılık sahanın zemininden güç alarak sizin kirli oyunlarınızı yıkmaya, devlet imkanlarının arkasına sığınarak adeta devletin, milletin varlığını, onurunu sömürmenize son vermeye geldi.

YANDAŞ SENDİKA EMEĞİ SATTI

HEP-SEN olarak bugüne kadar nasıl ki her türlü meşru yolu adalet ve hak için kullandıysak, bugünden sonra da kullanacağız. Beyanımızdır: Sağlık profesyonelleri olarak, paramparça değil TEK KALEMDE, yoksulluk sınırında değil NİTELİĞİMİZE VE EĞİTİM SEVİYELERİMİZE UYGUN maaş istiyoruz, KÖLELİK DEĞİL İŞİMİZİ YAPMAK İSTİYORUZ.

CESUR KORKUSUZ HEPSEN BURADA

Kaynak:Esenyurt Haberleri

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çocuk Üniversitesi'nin ön kayıtları başladıÖnceki Haber

Çocuk Üniversitesi'nin ön kayıtları başl...

Bilişim Sistemleri Uzmanı M. Suat IŞIKLI 6G hakkında bilgi verdiSonraki Haber

Bilişim Sistemleri Uzmanı M. Suat IŞIKLI...

Yorum Yazın

ess

Başka haber bulunmuyor!